Haberler

Bu Öğrenciler Alkışı Hak Etti

Güncelleme:

Fetih İMKB İlköğretim Okulu öğrencileri olumsuz koşullarda sokakta yaşayan kedi ve köpekler için, atık mobilya malzemelerini toplayarak, kulübeler yaptılar.

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Aysel Kocabey'in öncülüğünde bir araya gelen 6–7 ve 8'inci sınıfta eğitim gören yaklaşık 250 öğrenci, ilk olarak kendi mahallelerindeki marangozları ziyaret ederek projelerini anlattı. Marangozlardan atıl durumdaki malzemeleri toplayan öğrenciler, okulun atölyesinde bir birinden farklı 140 kulübe yaptı.

Mobilya malzemelerinin haricinde geri dönüşüm kutularını da kullanan öğrenciler, kutuları ters çevirerek içlerine strafor döşedi ve her birine ayaklar takarak, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin kullanabilecekleri birer kulübeye dönüştürdü.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, öğrencilerin mobilya atığından yaptıkları kulübelerin sergisinin açılışına gönderdiği mesajda, Ataşehir'de bilinçli ve yaşadıkları bölgenin sorunlarına duyarlı genç bir kuşağın yetiştiğine dikkat çekti ve "Buna öncülük eden öğretmenlerimize ve bu öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Çalışmaya katılan öğrencileri plaketle ödüllendiren Ataşehir Belediyesi, öğrencilerin yaptıkları kulübeleri, parklar ve site bahçelerine yerleştirecek. Yaptıkları kulübelerin, Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin talimatı ile parklara, sitelere ve hayvan barınaklarına teslim edileceğini ve bundan mutlu olduklarını belirten öğrenciler proje hakkında şunları söyledi: "Sokaklarda yaşayan küçük dostlarımızı görüyor ve üzülüyorduk.

Daha sonra onlar için bir şeyler yapmak istedik. Bu konuda ailelerimiz ve öğretmenlerimiz bizlere çok destek oldular. Herkes mahallesindeki, sokağındaki kedilere, köpeklere sahip çıksa, onlara zarar vermese daha yaşanabilir bir dünyamız olurdu."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Battal İlgezdi Ataşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title