Haberler

Boğazından Sülük Çıkartıldı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne Böbrek Yetmezliği Şikayeti Üzerine Gelen Muzaffer Yarar'ın Boğaz Boşluğundan Sülük Çıkartıldı.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne böbrek yetmezliği şikayeti üzerine gelen Muzaffer Yarar'ın boğaz boşluğundan sülük çıkartıldı.

Muzaffer Yarar'ın kontrollerinde hastanın yemek borusunun üzerine yapışan ve hareket halinde bulunan canlının, yapılan tetkiklerin sonunda bir sülük (Limantis nilotica) olduğu tespit edildi. Yapılan başarılı ameliyat sonrası Yarar'ın boğazındaki sülüğün çıkartıldığını söyleyen iç hastalıkları ve gastroenteroloji uzmanı Şahin Çoban, "Hastaya böbrek ve kan yetmezliği, halsizlik şikayetinden dolayı endoskopi yapıldı. Endoskopi sırasında hastanın boğazında bir sülük olduğu fark edildi ve başarılı bir şekilde

çıkartıldı. Herhangi bir kompikasyon olmadı" dedi.

Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar ise, hastaneye böbrek yetmezliği şikayetiyle gelen hastanın yapılan incelemesinde akut kan kaybı olduğunun belirlendiğini söyledi. Sülük hakkında uyarılarda bulunan Acar, "Normalde sülük kana doyunca düşer. Fakat tuzlu su veya bir sigara ateşiyle ayrılması sağlanabilir. Dikkat edilecek nokta, vücuda yapışmış sülüğü çekerek uzaklaştırmaktan kaçınmaktır. Kesinlikle köy ve kır şartlarında kaynamış veya süzülmüş su içilmelidir" diye konuştu.

Sülüğü ne zaman yuttuğunu bilmediğini, midesinde şiddetli ağrılar yaşadığını bu sebeple hastaneye geldiğini ifade eden Yarar, yapılan ameliyatla sülüğün boğazından alındığını belirterek, doktorlara ve hastane yönetimine teşekkür etti.

Diğer taraftan sülüğün dere ve göl gibi doğal kaynaklardan su içilmesiyle ağza girebildiği, boğaza tutunarak kan emdiği bildirildi.

(SY-BÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title