Haberler

BM 72. Genel Kurul Görüşmeleri

BİRLEŞMİŞ Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, Birleşmiş Miletler'in (BM) ülkesindeki kolera salgını mağdurlarına yardım edeceğine dair verdiği sözü tutmasını istedi.

BİRLEŞMİŞ Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, Birleşmiş Miletler'in (BM) ülkesindeki kolera salgını mağdurlarına yardım edeceğine dair verdiği sözü tutmasını istedi.

Moise, BM 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, gelecek ay Haiti'den ayrılacak BM barış misyonuna Haiti'de istikrarın sağlanmasına yardım ettiği için teşekkür etti.

Misyondaki bazı görevlilerin Haitili çocuklara yönelik "cinsel şiddet ve istismar" nedeniyle üzüldüğünü belirten Moise, BM'nin kolera salgını mağdurlarına yardım edeceğine dair verdiği sözü tutması gerektiğini dile getirdi.

BM'nin ilk "istikrarı sağlama" misyonu, Haiti'de 2004'te yapılan ve Devlet Başkanı Jean-Bertrand Aristide'nin ülkesini terk etmesine yol açan ayaklanmadan sonra oluşturulmuştu.

Haiti'deki barış gücü askerleri, ülkede görev yaptıkları sürede bazı skandallarla da anıldı. 2010'daki depremden sonra ülkede görev yapan Nepalli askerlerden yerli halka kolera bulaştığı belirtilmişti.

Salgın nedeniyle 8 binden fazla kişinin ölümünün ardından BM özür dilemek zorunda kalmıştı.

Ülkede 2004-2016 yıllarında BM personelinin karıştığı 150 cinsel taciz vakası yaşanmış, iddialarla ilgili Sri Lanka, Bangladeş, Brezilya, Ürdün, Nijerya, Pakistan ve Uruguaylı BM barış gücü görevlileri suçlanmıştı.

2004-2007 yıllarında ise Sri Lankalı askerlerin çocuklara cinsel istismarda bulundukları ve zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Haiti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title