Haberler

Türkiye, koronavirüs döneminde ekonomisi en az daralan üçüncü ülke oldu

Güncelleme:

Türkiye, koronavirüs salgınını en iyi yöneten ülkelerden biri olma başarısının yanında salgın döneminde ekonomiyi de en iyi yöneten ülkeler arasında oldu. Bloomberg'in yayınladığı pandemide en az daralmayı kaydeden ülkeler listesinde ilk üçe giren Türkiye'nin başarısı bir kez daha tescillendi.

Koronavirüs pandemisinin etkisiyle 2020 yılının ikinci çeyreğinde, üretim ve ticari faaliyetleri durma noktasına gelen onlarca ülkenin ekonomisi gerileme kaydetti. Türkiye ise hem sağlık alanında hem de ekonomi de salgını en iyi yöneten ülkeler arasında gösterildi.

TÜRKİYE'NİN BAŞARISI TESCİLLENDİ

Türkiye'nin başarısı, ABD merkezli Bloomberg'in pandemi sürecinde ekonomisi en az zarar gören ülkelerin yer aldığı bir araştırma sonucunda tescillendi.

TÜRKİYE EN AZ ZARAR GÖREN 3. ÜLKE OLDU

Yayınlanan araştırmada tüm dünya ekonomileri yer alırken, ülkelerin üretim, ithalat-ihracat aktiviteleri ve kaydedilen zarar oranı temel alındı. Araştırmaya göre Türkiye, Çin ve Endonezya'nın ardından ekonomisi salgından en az zarar gören 3. ülke oldu. Araştırmaya göre aynı dönemde ABD ekonomisi yüzde 5, İngiltere yüze 9,9 İspanya ise yüzde 12 daraldı.

Türkiye, koronavirüs döneminde ekonomisi en az daralan üçüncü ülke oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Koronavirüs Bloomberg Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (32)

aa:

ÇÜNKÜ DAHA DARALACAK YERİ YOKTU . . . zaten dardı.

21
13
yanıtYanıtla
bb:

Süper yorum

yanıt6
yanıt2
SMMM:

CAHİLCE YORUM

yanıt8
yanıt15
Ufuk..:

Cok dogru. Aclik sinirinda asgari ucret alan bi ulkede yasiyoruz.

yanıt6
yanıt1
haking:

yalanınıza tüküreyim

20
6
yanıtYanıtla
TÜRK:

BENİM ANLAMADIĞIM BİZ SİZİNLE AYNI ÜLKEDE YAŞAMIYORMUYUZ SÜREKLİ ÜLKE YANDI BİTTİ KÜL OLDU YAPMAYIN YAZIKTIR ŞU OLUMLU HABERE BİLE ÜÜZÜLECEK KADAR MİLLİ DUYGULARINIZI KAYBETMİŞSİNİZ ATATÜRK''ÜN TIRNAĞI KADAR MİLLİ OLUN YETER ÜLKESİ DOĞALGAZ BULDU DİYE ÜZÜLEN BİR GÜRUHLA BİR ARADA YAŞIYORUZ BURASI BİZİM ÜLKEMİZ HÜKÜMET OLARAK BAKMAYIN OLAYLARA DEVLET OLARAK BAKIN BUGÜN BU PARTİ YARIN BAŞKA PARTİ OLUR TAYYİP DÜŞMANLIĞIYLA BAKARSANIZ HER OLAYA SONUMUZ MİLLET OLARAK HÜSRAN OLUR GÜZELİ TAKTİR EDİN

yanıt9
yanıt7
...:

Yaw he he...

16
4
yanıtYanıtla
O ADAM:

Taktir edilmesi gerekiyor, iyi ki; Bu dönemi zayıf bir hükümetle karşılamadık. . Salgını çok güzel götürüyoruz. . . Sokaklarda çadır hastaneler görmedik. .

6
13
yanıtYanıtla
Blass41:

Milattan önce kalma o düşünceni....

yanıt4
yanıt6
add:

ekonomimi var kücülsün :D

13
4
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title