Haberler

Bitlis'te Okul Kantinleri Denetlendi

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlığını korumak ve işletmelerin daha düzenli çalışmasını sağlamak amacıyla il merkezinde bulunan ilk ve ortaöğretim kurumlarının kantinlerini denetledi.

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlığını korumak ve işletmelerin daha düzenli çalışmasını sağlamak amacıyla il merkezinde bulunan ilk ve ortaöğretim kurumlarının kantinlerini denetledi.

Öğrencilerin eğitim öğretim gördükleri okullarda daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda alışveriş yapması için okul kantinlerini sürekli denetlediklerini belirten Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, eğitim mekanlarının daha sağlıklı hale getirilmesi için denetimlerin sürdürüleceğini söyledi. Eğitim mekanlarının daha sağlıklı hale getirilmesi için üzerlerine düşen her neyse onu yapacaklarını kaydeden Ustaoğlu, "Zabıta ekiplerimiz öğrencilerimizin gıda alıp tükettiği okul kantinlerini sürekli denetim altında tutuyor. Gerektiğinde işletmecileri uyarıyor, okul müdürlerine bilgi veriyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklı gıdalar tüketmesi için üstümüze düşen görevleri eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Sadece okullarımızda değil, il merkezinde fırınlar, pastaneler, kahvehane ve oteller gibi halkın sağlını doğrudan etkileyen tüm mekanlarda denetimimiz sürekli yapılmaktadır" dedi.

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi doğrultusunda okul kantinlerinde satışı yasaklanan gazlı, aromalı ve kolalı içecekler ile kızartma ve cips türü ürünlerle ilgili Bitlis merkeze bağlı ilk ve ortaöğretim okullarının kantinlerinde denetimlerde bulundukları belirtildi. Açıklamada, "Bunun yanında hijyen, ruhsat, yangın tüpü gibi genel tertip düzenini kontrol ediyoruz. Ayrıca kantinler de yapmış olduğumuz denetimlerde özellikle çabuk bozulabilen ve açıkta satılan gıda ürünleri ile sağlık bilgisi konusunda okul kantini işletmecilerine uyarılarda bulunup, iş yeri açma ruhsatlarını da kontrol ettik. Denetimlerimiz eğitim sezonu boyunca devam edecek" denildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title