Haberler

Bıçak ustasının 10 bin lira masrafla hurda malzemelerden yaptığı otomobili görenler hayran kalıyor

Güncelleme:

Denizli'de yaşayan bıçak ustası, hurda malzemelerden kendisine üstü açık otomobil yaptı. 10 bin lira masrafla 2 ay içinde tamamlan aracı görenler hayran kalıyor.

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde yaşayan bıçak ustası Hüseyin Kocakaya (52), tarım arazilerinde kullanılan çapa makinesinin motorunu kullanarak üstü açık otomobil yaptı. Kocakaya'nın 2 aylık çalışma sonucu yaklaşık 10 bin lira maliyetle ürettiği üstü açık otomobil, saatte 25 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Bıçak ustasının çapa makinesinin motoruyla yaptığı üstü açık otomobili görenler hayran kalıyor

ARACA 'YATAĞAN' İSMİNİ VERDİ

Serinhisar'ın Yatağan Mahallesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Hüseyin Kocakaya, boş vakitlerini değerlendirmek için otomobil yapmaya karar verdi. Bıçak ustası Kocakaya, öncelikle kafasında tasarladığı projeyi kağıda aktardı. Daha sonra, demir profillerle otomobilinin iskeletini oluşturdu. Tarım arazilerinde kullanılan çapa makinesinin motorunu otomobiline yerleştiren Kocakaya, elektrik aksamını da tamamladıktan sonra aracını kullanıma hazır hale getirdi. Kocakaya, yaklaşık 2 aylık çalışmanın ardından 'Yatağan' ismini verdiği otomobilini tamamladığını belirtti.

Bıçak ustasının çapa makinesinin motoruyla yaptığı üstü açık otomobili görenler hayran kalıyor

"GÖRENLER ÇOK BEĞENİYOR"

Yaklaşık 10 bin lira maliyetle üstü açık bir otomobil ürettiğini ifade eden Kocakaya, "Daha önce de iki araba yapmıştım. Ancak tam randımanlı şekilde çalıştıramamıştım. Bu yaptığım üçüncü araç oldu. Parçalarını sanayideki hurda araçlardan topladık. Diğer kısımlarını kendim yaptım. Çapa makinesinin motorunu otomobile taktık. Araç arkadan çekişli, 2 ileri, 1 de geri vitesi var. 25 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Bu otomobili ürettiğim için çok mutluyum" dedi.

Bıçak ustasının çapa makinesinin motoruyla yaptığı üstü açık otomobili görenler hayran kalıyor

Aracının kullanımının oldukça rahat olduğunu ifade eden Kocakaya, "Bu aracımı tarlaya gelip gitmek için yaptım. Yapımı basit değil, herkes yapamaz. Bana 10 bin liraya mal oldu. Güzel bir arabam var. Kendi ürettiğin otomobili kullanmak çok farklı bir his. Otomobilimi görenler çok beğeniyor. Dikkat çektiği için çok fotoğraf çektirmek isteyen oluyor" diye konuştu.

Bıçak ustasının çapa makinesinin motoruyla yaptığı üstü açık otomobili görenler hayran kalıyor

"GÜZEL BİR ARABA ORTAYA ÇIKTI"

Mahalle sakinlerinden Nihat Çalhan ise, Kocakaya'nın ürettiği otomobilin küçük ve sempatik olduğunu belirtti. Kocakaya'nın girişimci ruha sahip bir kişi olduğunu söyleyen Çalhan, "En son tasarladığı aracını kullanıma hazır hale getirdi. Boyama işlemi sırasında ona yardımcı oldum. Üstü açık güzel bir araba ortaya çıktı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Serinhisar Yatağan Haberler

500

Yorumlar (45)

olin yağı tenekelerinden yapmış:

la neyini takdir edecen onu ona takıştırıp birşeyler yaptım demiş her kaynakçı bunu yapar boş ayak buişler

11
23
yanıtYanıtla
ayşe:

burda her kaynakçının yapabileceklerinden bahseden olmamış zaten o sizin saçma sapan düşünceniz birinin yapmış olduğu emeğine saygı gösterilecek bir malzeme ortaya konulmuş insanların emekleri sizin için boş işler oluyor sanırım bence sen yorum yapma hakkına bile sahip olmazsın umarım yazdığın gereksiz yazının karşılığını alırsın

yanıt2
yanıt0
MFB:

Yakında bu ülkede anca buna binebiliriz zaten. . Bunada ötv alırlar.

15
7
yanıtYanıtla
ali:

aylak bakkal. . . . bunu haber diye yazanın aklına tüküreyim

13
2
yanıtYanıtla
avcı oğlu:

bunu görünce hindistana benzettim ülkeyi bir an millet uçan araba yapıyor bizmkiler de teneke parçasına araba yaptık diyor

10
3
yanıtYanıtla
veysel takırtaş:

millet uçan araba yapıyorsa sende yeteneğini göster de daha iyisini yap bakalım. tenekeden yapıyorlar diye emek verip yapanların canını sıkma. tenekeyi yapan adam ne diyor tarlaya gitmek için yaptım diyor.

yanıt5
yanıt2
Mustafa:

Aynen öyle kardeşim.

yanıt0
yanıt0
Mustafa:

Veysel sen o arabayı yapan adamın avukatımısın? O şahıs tarlaya giderken bile kullanamaz o yaptığı boş gereksiz makineyi. Ruhsatsız Yasak. Ancak evin önünde ben ne kadar salakça bir iş yapmışım da 15 binliramı bu gereksiz şeye vermişim diye bakıp düşünerek sergiler.Boş işlere yorum yapan boş kişiler dağılın. İşinizin başına

yanıt2
yanıt0
Vahit:

Bi bitmediniz

6
6
yanıtYanıtla
HASAN SEDAT:

SENİN GİBİLER BİTERSE SÜPER OLACAK. .

yanıt6
yanıt2
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title