Haberler

Bıçak Bileme Ustalarının Kurban Bayramı Mesaisi

Bıçak bileme ustalarının Kurban Bayramı mesaisiVAN - Van'da unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan bıçakçılığın son ustaları, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketli günler yaşıyor.

Bıçak bileme ustalarının Kurban Bayramı mesaisi

VAN - Van'da unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan bıçakçılığın son ustaları, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketli günler yaşıyor.

Van'da bazı vatandaşlar, kurban kesimi için yeni bıçak almayı tercih ederken, bazıları ise eski bıçaklarını bilemeyi tercih ediyor. Eski bıçaklarını bilemek için bıçakçıların yolunu tutan vatandaşlar, getirdikleri bıçaklarını bileme makinesiyle keskinleştiriliyor. Van halkının diğer işlerde olduğu gibi bıçak bileme işlerini de bayramın son 3 gününe bıraktığını belirten ustalar, bu konuda işlerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

Yaklaşık 55 yıldır bıçak bileme mesleğini sürdürdüğünü ifade eden bıçak ustası Feyzullah Cengiz, işlerinin daha çok bayramın son günlerinde yoğun olduğunu söyledi. Bileme işinin hakkıyla yapılması gerektiğini dile getiren Cengiz, "Kurban Bayramı'na son 3-4 gün kala yoğunluk başlar. Bugünlerde çok yoğun oluyoruz. Önceki yerimizi değiştirdiğimizden dolayı yoğunluğumuzdan biraz azalma oldu. Fakat müşterimiz özellikle bizi tercih ettiği için arayıp buluyorlar. Bileme işini herkes hakkıyla yapamıyor. Her çark alan bu işe başlıyor. Fakat işi beceremiyorlar. Bıçakları sadece taşa vurup, sonra parlatıp vatandaşa veriyorlar. Ama bizim bilediğimiz bıçaklar kıl dahi kesmiyorsa vermiyoruz. Vatandaşlar bıçak bileme işini son güne bırakıyor. Bu yüzden son günlerde çok yoğun oluyoruz ve bilemede zorlanıyoruz. İşin hakkını veriyoruz. Hakkını verince de çok yorgun oluyoruz. Kazandığımız paranın helal ve haram olduğunu düşünürüz. Bu yüzden en iyi hizmeti vermek için çaba gösteriyoruz" dedi.

İşlerinin eski bayramlardaki gibi yoğun olmadığını ifade eden Cafer Cengiz isimli bıçak ustası ise, "İşlerimiz çok şükür iyi, ama eski bayramlar gibi tadı yok. Her işte olduğu gibi halkımız bıçak bileme işini de son güne bırakıyor. Vatandaşlar bıçaklarını ne kadar erken getirirse onlar için de bizim için de daha rahat olur. Hem bilemede, hem berberde, hem giyim de sona bırakıldığı için ister istemez iyi hizmet verilmiyor. Bu işlerini ne kadar erken yaparlarsa kendileri için daha iyi olur" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title