Haberler

Beyrut: Lübnanlılar, Türkiye'ye Güveniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'daki sivil toplum kuruluşları ve işadamlarının desteği ile Lübnan halkı için hazırlanan 6 TIR'lık yardım konvoyu Lübnan'a ulaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'daki sivil toplum kuruluşları ve işadamlarının desteği ile Lübnan halkı için hazırlanan 6 TIR'lık yardım konvoyu Lübnan'a ulaştı.

Konya yardım heyeti, kuzey Lübnan yardım bölgesinde İsrail savaş uçaklarının tehdidi altında El Arida'da yardımları teslim ederken, yardım bölgesine giden yolların İsrail ordusu tarafından vurulduğu bildirildi.

Suriye üzerinden bölgeye 6 TIR dolusu yardım götüren heyet, zorlu 4 günlük yolculuğun ardından bölgeye ulaşarak yardımları Suriye'nin Debussie Sınır Kapsı'ndan Lübnan topraklarına ulaştırdı. Konya yardım heyeti, İsrail tehdidi altında olan ve her an bombalanması beklenen Debbusie Kapısı'ndan yardımların boşaltılamayacağı uyarısının ardından, bombardımanın sürdüğü yollardan geçerek El Arida yardım kampına ulaştı. Sorunsuz gerçekleşen yolculuğun ardından gece yapılması planlan yardımların teslim edilmesi, İsrail'in siviller de dahil hareket eden her şeyi vurması nedeniyle ertesi güne bırakılırken, yardımlar bölgeden temin edilen üstü açık TIR'larla Beyrut'a gönderildi.

Türkiye'nin Halep Başkonsolosluğu koordinasyonunda gerçekleştirilen yardımların nakli sırasında, bölgeye yakın alanların bombalanması zaman zaman çalışmaları durma noktasına getirdi.

Beyrut bölgesinden Suriye sınırına yakın köy ve kasabalara yerleşen savaş mağdurlarını ziyaret eden Konya yardım heyeti, burada çok zor durumda olan bazı ailelere nakti yardım yaparken, bölgedeki belediye başkanları ve diğer yöneticilerle görüşerek savaş mağdurlarının ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Türkiye'nin her yönüyle üstüne düşeni yaptığını dile getiren Lübnan halkı, savaşı durduracak güce sadece Türkiye'nin sahip olduğunu ve lider ülke olarak gördükleri Türkiye'nin savaşa rağmen kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e teşekkür eden halk, Türk hükümetinin izlediği siyasetin ve kendilerine sağladığı desteğin diğer Arap ülkelerine de örnek olmasını diledi. Lübnanlılar, Konya halkına da teşekkür ederek yapılan yardımların kendilerine umut verdiğini ve desteğin maddi açıdan çok manevi anlamda kendilerini daha güçlü kıldığını bildirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarınca Lübnan'a gerçekleştirilen yardımları götüren Konya yardım heyetinde Ahmet Aslantaş, Hasan Kavak, Hüseyin Baş ve Ali Koyuncu bulunuyordu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title