Haberler

    Beşiktaş Sompo Japan - Telekom Baskets: 95-79

    FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 13. maçında Beşiktaş Sompo Japan sahasında Almanya'nın Telekom Baskets takımını 95-79 yendi.

    FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 13. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş Sompo Japan, Almanya'nın Telekom Baskets takımını 95-79 yendi. Bu sonuçla, siyah-beyazlılar gruptaki 10. galibiyetini alırken, Telekom Baskets sahadan 9. kez mağlup ayrıldı.

    Karşılıklı sayılarla başlayan maçın 4. dakikasını Telekom Baskets, 8-6 önde geçti. Beşiktaş Sompo Japan, hücumda tempoyu yakalayamazken konuk ekip, Mayo'nun art arda bulduğu 3 sayılık basketlerle ilk çeyreği 19-16 üstünlükle tamamladı.

    İkinci periyotta Strawberry, Diebler ve Kenan Sipahi'nin basketleriyle hücumda ritmini bulan siyah-beyazlılar, 15. dakikayı 31-25 önde geçti. Beşiktaş Sompo Japan, Telekom Baskets karşısında soyunma odasına da 39-37 önde gitti.

    İkinci yarıya Adams ve Diebler'in dış atışlarıyla başlayan siyah-beyazlı ekip, rakibi önünde 27. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 59-49. Kenan Sipahi ve Sertaç Şanlı'nın basketleriyle üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Sompo Japan, üçüncü periyodu 66-56 önde bitirdi.

    İki takım son periyoda kolay sayılar bularak başladı. Beşiktaş Sompo Japan; Clark, Strawberry ve Adams'ın sayılarıyla 37. dakikaya 85-73 önde girdi. Karşılaşmanın sonlarına doğru farkı iyice açan siyah-beyazlılar, Telekom Baskets'i 95-79 mağlup etti.

    Beşiktaş Sompo Japan: 95 - Telekom Baskets: 79

    Salon: BJK Akatlar

    Hakemler: Aleksandar Glisic (Sırbistan), Alexey Davydov (Rusya), Vilius Maciulaitis (Litvanya)

    Beşiktaş Sompo Japan: Adams 16, Strawberry 13, Diebler 16, Clark 13, Sertaç Şanlı 15, Weems 2, Kenan Sipahi 14, Palacios 2, Muratcan Güler, Samet Geyik 4, Ömer Utku Al

    Başantrenör: Ufuk Sarıca

    Telekom Baskets: Mayo 22, Bartolo 7, DiLeo, Gamble 18, Zubcic 13, Curry 8, Hill 11, Breunig

    Başantrenör: Predrag Krunic

    1. Periyot: 16-19

    2. Periyot: 39-37

    3. Periyot: 66-56

    4. Periyot: 95-79

    Maçın ardından

    Beşiktaş Sompo Japan cephesi

    FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 13. hafta maçında Alman takımı Telekom Baskets'i 95-79 mağlup eden Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Ufuk Sarıca, ikinci yarıdaki iyi oyunla kazandıklarını söyledi.

    Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarıca, ilk yarıda üstünlüklerini skora yansıtamadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

    "Bugün çok enerjik bir takımı mağlup ettik. Özellikle hafta sonu liglerinde güçlü bir rakibi yani Brose Bamberg'i devirdiler. İlk yarı oyunumuzu skora yansıtamadık. İkinci yarı daha iyiydik. Boyalı alanı iyi savunduk. Son dönemde çok fazla sayı atan bir ekibi durdurabildik. Hücumda attığımız 95 sayı da çok değerli. Nanterre maçında yenilsek bile lider çıkabiliriz."

    Geçen sezonki istikrarlarını sürdürmelerinin çok önemli olduğunu aktaran Sarıca, "Rakiplerimiz bize çok önem veriyor. Mütevazı bir bütçe ile devam ediyoruz. Benim oyuncularım her maçı kazanmaya adaydır. Ancak bazen kapasite ile ilgili sorunlar olabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

    ABD'li oyuncu Jon Diebler, ikinci yarıda savunmada iyi olduklarına değinerek, "İyi bir takıma karşı oynadık. İkinci yarı genel anlamıyla iyi iş çıkardık. Bugün yüksek yüzdeyle oynadık. Takım halinde iyi pas yaptık. Hazırlanan şutları iyi değerlendirdik." ifadelerini kullandı.

    Telekom Baskets cephesi

    Telekom Baskets Başantrenörü Predrag Krunic ise iki ekip için de zor bir maç olduğunu vurgulayarak, "Beşiktaş Sompo Japan'ı tebrik ediyoruz. Hücumda iyi olan takımlar sahadaydı. Bir yere kadar iyi savunma yaptık. Ancak bir süre sonra karşı koyamamaya başladık. Beşiktaş çok potansiyelli, güçlü bir takım. Kaybettiğimiz için üzgünüz." diye konuştu.

    Telekom Baskets forması giyen Anthony DiLeo, rakiplerini savunmada durduramadıklarını söyledi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Ufuk Sarıca Jon Diebler Almanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title