Haberler

Beşiktaş Cola Turka, Fıba Kadınlar Avrupa Kupası'ndaki İlk Maçı

Beşiktaş Cola Turka, Fıba Kadınlar Avrupa Kupası'ndaki İlk Maçında Mağlup Oldu.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA, FIBA KADINLAR AVRUPA KUPASI'NDAKİ İLK MAÇINDA MAĞLUP OLDU

PARTİZAN GALENİKA - BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 73-61

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda mücadele eden Beşiktaş Cola Turka, C Grubu'ndaki ilk maçında Partizan Galenika'ya 73-61'lik skorla mağlup oldu.

Ülkemizi FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda temsil eden Beşiktaş Cola Turka, C Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Partizan Galenika ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz mücadeleden 73-61'lik skorla mağlup ayrıldı.

Maça her iki takım da karşılıklı buldukları sayılarla başlarken, ilk dakikalarda daha etkili bir görüntü çizen evsahibi ekip Jankovic'in sayıları ile 8-3'lük üstünlüğü ele geçirdi. Temsilcimiz Yasemin Horasan ile farkı kapatmaya çalışsa da özellikle savunmada etkili bir görüntü çizen Partizan Galenika, Beşiktaş Cola Turka'ya fazla sayı şansı vermedi ve ilk periyodu 16-12 önde tamamladı.

İkinci periyoda Bucevac'ın serbest atış sayısı ile başlayan akibine Kelly Santos ile yanıt veren Beşiktaş Cola Turka, Dabovic ve Dangubic'in üst üste gelen sayılarına engel olamayınca 12. dakika içinde evsahibi ekip farkı 10 sayıya (24-14) kadar çıkardı. Kelly Santos ve Yasemin Horasan ile farkı eritmeye çalışan Beşiktaş Cola Turka, bu oyuncuların elinden bulduğu sayılarla devrenin bitimine 6 dakika kala skoru 26-18'e getirdi. Prcic ile yeniden 10 sayılık farka ulaşan (28-18) Partian Galenika karşısında özellikle Horasan-Kelly ikilisi ile sayı bulan Beşiktaş Cola Turka, devrenin bitimine 2:47 dakika kala skoru 30-25 yaparak farkı 5 sayıya kadar indirdi. Çabuk toparlanan evsahibi ekip, Beronja ve Butulija ile üst üste sayılar bularak ilk devreyi 36-26 önde kapattı.

İkinci devreye hızlı başlayan taraf Beşiktaş Cola Turka oldu. Melike Bakırcıoğlu ve Iziane Marques ile 4 sayı bulan temsilcimiz skoru 36-30 yaparak farkı 6 sayıya indirdi. Periyottaki ilk sayısını Radic ile bulan evsahibi ekip, Iziane Marques ve Kelly Santos'un sayılarına engel olamadı ve Beşiktaş Cola Turka skoru 38-34'e taşıdı. Çabuk toparlanan evsahibi ekip, farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi ve Radic -Jankovic ile skor üreterek periyodun bitimine 3:38 dakika kala skoru 46-38 yaptı. Periyodun son 1 dakikasına girilirken farkı yeniden 9 sayıya kadar çıkartan (52-43) Partizan Galenika, maçın final periyoduna da 54-43'lük skorla önde giren taraf oldu.

Son periyoda her iki takım da tutuk başlarken, yaklaşık 1,5 dakika boyunca sayı üretemediler. Periyodun ilk sayısını Yasemin Horasan'ın elinden Beşiktaş Cola Turka bulurken, Kelly Santos'un serbest atış sayısı ile de temsilcimiz skoru 54-46 yaptı. Yaklaşık 4 dakika boyunca skor üretemeyen evsahibi ekip, periyottaki ilk sayısını Prcic ile buldu. Jasmine Stone ile skoru 58-46'ya taşıyan Partizan Galenika'ya, Esra Erden'in üçlüğü ile Beşiktaş Cola Turka cevap vermekte gecikmedi. Maçın son 4 dakikasına 58-49'luk skorla girilirken, bu dakikalarda Esra Erden ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka skoru 58-52'ye taşısa da Butulija'nın üçlüğü ve Jasmine Stone'un sayısı ile evsahibi ekip yeniden 11 sayılık farka ulaştı (63-52). Karşılaşmanın son 3 dakikasına 65-55 evsahibi ekibin üstünlüğünde girilirken, bu dakikadan sonra da skor üstünlüğünü koruyan Partizan Galenika karşılaşmadan 73-61'lik skorla galip ayrıldı.

ZKK PARTIZAN GALENIKA (73): Mirjana Beronja 3 (3 ribaund-1 asist), Jasmine Stone 12 (13 ribaund-2 asist), Natasa Bucevac 4, Dajana Butulija 17 (3 ribaund-5 asist), Jelena Radic 4 (4 ribaund-2 asist), Dunja Prcic 10 (2 ribaund- 1 asist), Jelena Dangubic 5 (3 ribaund-2 asist), Jefimija Karakasevic (1 ribaund), Bojana Jankovic 8 (3 ribaund-2 asist), Sheena Moore 4 (1 ribaund-3 asist), Milica Dabovic 6 (1 ribaund-1 asist).

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (61): Esra Şencebe (1 asist), Esra Erden 8 (1 ribaund), Nilay Kartaltepe 4 (4 ribaund-4 asist), Iziane Marques 17 (2 ribaund-2 asist), Tuğba Taşçı (2 ribaund), Yasemin Horasan 10 (11 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 2 (4 ribaund), Kelly Santos 17 (4 ribaund), Iveta Salkauske 2 (4 ribaund), Lucie Bouthors 1.

1. PERİYOT: 16-12

2. PERİYOT: 20-14

3. PERİYOT: 18-17

4. PERİYOT: 19-18

PARTIZAN / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title