Haberler

Berlin: Avrupa Sıcaklardan Kavruluyor

Sıcaklık derecesinin gölgede 40 dereceyi bulduğu Avrupa genelinde, aşırı sıcaklar nedeniyle ölüm oranlarında artış kaydedildi.

Sıcaklık derecesinin gölgede 40 dereceyi bulduğu Avrupa genelinde, aşırı sıcaklar nedeniyle ölüm oranlarında artış kaydedildi.

2003 yılında yaşanan öldürücü sıcakların tekrar yaşanmasından endişe eden Fransa'da, aşırı sıcaklara bağlı ölüm sayısı 9'a yükseldi. İtalya ve Hollanda'da yeni ölümler kaydedilmedi, ancak sıcaklar yüzünden kriz geçirerek hastaneye kaldırılanların sayısında artış belirlendi. İngiltere'de yollardaki asfaltlar sıcaklar nedeniyle erirken, yol çalışma ekipleri, eriyen bölgelere kum döktü. İngiltere'de ise sıcaklar sebebiyle özel sağlık servisi kurulurken, okullar da tatil edildi. Belçika'da geleneksel siyah renkli hakim cüppeleri, 40 dereceyi bulan sıcaklarda rafa kaldırıldı. Hakimler mahkemeye sadece gömlekleriyle çıkmaya başladı. İspanya'da ise bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için insanlar klimalara sarıldı. Klima kullanımı nedeniyle İspanya'da elektrik tüketiminin rekor seviyeye ulaştığı bildirildi. Almanya da sıcaklardan kavrulan ülkeler arasında yer alırken, ülke genelinde sıcaklık 30 derecenin altına düşmüyor. Almanya'da yılın en sıcak günü 38.6 dereceyle NRW eyaletindeki Kalkar'da, en sıcak gecesi de 28.5 dereceyle Bochum'da hissedildi. Almanya'daki yüksek sıcaklardan özellikle çiftçiler endişeli. Kuraklık yüzünden tahılın 2005 yılına oranla yüzde 15 daha az olması bekleniyor. Maden suyu şirketleri ise talepleri karşılayamıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title