Haberler

Bergama, Edip Akbayram ile Coştu

77.Uluslararası Bergama Kermesi'nin ilk akşamında tarihi Asklepion Antik Tiyatrosunda konser veren Edip Akbayram yaklaşık 5 bin hayranını coşturdu.

77. Uluslararası Bergama Kermesi'nin ilk akşamında tarihi Asklepion Antik Tiyatrosunda konser veren Edip Akbayram yaklaşık 5 bin hayranını coşturdu.Edip Akbayram konserine 'Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmazö şarkısıyla başladı. Ünlü sanatçı, 'Her zaman söylediğim gibi ülkemde ve dünyada eşkiyaların ve diktatörlerin olmadığı ve namuslularında namussuzlar kadar cesaretli olduğu bir ülkede yaşamak umuduyla hepiniz hoşgeldiniz. Uzun bir aradan sonra Bergama kermesinde sahne alacağım, fikirlerimi paylaşacağım. Bütün dünyada sanatçılar teröre karşıdır. Ben de teröre karşıyım, yakana yıkana karşıyım, yurttaşının üzerine gaz döken polise karşıyım ama Taksim'de hiç bir siyasi partinin çağrısı olmadan tüm dünyaya özgürlük ve demokrasi veren gençleri alnından öpüyorum ve tüm şarkılarımı onlara armağan ediyorumö dedi. Akbayram, 'Yandı gönlümö şarkısının ardından da, 43 yıldır sanat adına bir şeyler yapmaya çalıştığını belirtti. Akbayram, 'Ben bu coğrafyada yaşarken bu coğrafyanın güftelerini söylemek zorundayım, bu coğrafyanın yetiştirdiği şairlerin şiirlerini söylemek zorundayım, bu coğrafyanın ozanların aşıkların ve abdalların şarkılarını söylemek zorundaydımö diye yola çıktığını kaydeden Akbayram, 'İyi ki öyle yapmışım çünkü türküler bu coğrafyanın türküleri her şeyi türkülerde bulduk. Kavgayı, aşkı ve her türlü düşünceyi türkülerde bulduk türküler beni aldatmadı ve çağdaş şairlerden şiirlerini söyledimö diye konuştu.

'HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ

'Ben Ölürsem Akşamüstü Ölürümö şarkısını da söyleyen ünlü sanatçı, 'Bizi sevdalandıran duygalandıran hüzünlendiren türküler. Ben 1993 yılından beri o duyguyla ve o yürekle okuyorum. Her söylediğimde kalbim paramparça oluyor. Bu okuyacağım türküyü Sivas'ta yakılan aydınlara armağan ediyorum. Bu ülkenin sanatçısı olarak hep şunu söyledim. Yeni savaşlar çıkarabilirsiniz, insanlara işkence yapabilirsiniz, insanları katledebilirsiniz, ama dünyanın hiç bir yerinde türküleri katledemezsiniz Çünkü türküler yanmazö dedi. Akbayram'ın bu sözleri üzerine izleyenler 'Her Yer Taksim Her Yer Direnişö diye slogan attı. Akbayram da 'bekle bizi İstenbulö şarkısını seslendirdi.

'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZö

Konser sırasında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e de değinen Akbayram, 'Dünyada belli liderler ülkelerinde bayramlar yapmış, eğlenceler yapmış özel günler yapmış ama dünyada hangi lider kendi ulusunun çocuklarına bayram hediye etmiş' Buradan o bayramları bize veren, bana göre dünyanın en önemli devrimcisi Gazi Mustafa Kemal'e şükranlarımı iletiyorum. Ben burada şarkı söylüyorsam onun sayesinde söylüyorum, onun bize verdiği evrensellik ve çağdaşlık sayesinde söylüyorumö dedi. İzleyenler de bunun üzerine 'Mustafa kemal'in askerleriyizö sloganları attı. Bir süre siyercilerin sloganlarını dinleyen Akbayram, 'Bizler sanatçıyız. Sizler bu ülkenin yurttaşlarısınız. Burada başı örtülü kardeşlerim var, başı açık kardeşlerim var. Biz kimsenin ibadetine kimsenin namazına kimsenin niyazına karışmıyoruz. Demokrasilerde çare budur. İnanana da inanmayana da namaz kılana da namaz kılmayana da içene de içmeyene de saygı duymak demokrasinin temel kuralıdır. Bizi kimse düşman yapamazö dedi.

Vokalistliğini yapan kızı Türkü Akbayram'ın iki adet şarkı seslendirmesinin ardından yeniden sahneye gelen Akbayram, 'Şimdi okuyacağım 'Güzel Günler Göreceğiz' şarkımı İstanbul'daki paçavracı, çapulcu ve vandallara armağan ediyorumö dedi. Akbayram son olarak 'Aldırma Gönülö şarkısını seyircilerle söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Edip Akbayram Bergama Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title