Haberler

Motorinden sonra bir zam da benzine! Gece yarısından itibaren geçerli olacak

Güncelleme:

Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının artmasıyla birlikte benzin ve motorin fiyatlarına zam bekleniyordu. Önceki gün motorine zam gelmesinin ardından bugün de gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 46 kuruş zam yapıldı. Son zamla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 14,05 liraya yükseldi.

Petrol fiyatlarının artmasının ardından benzin ve motorine zam gelmesi bekleniyordu. Motorine önceki gün zam yapılırken, bugün de benzinin litre fiyatına 46 kuruş artış yapıldı.

İLLERE GÖRE YENİ BENZİN FİYATLARI

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 13,66 liradan satılan benzinin litre fiyatı 14,12 lira olacak. İstanbul'da 13,59 liradan 14,05 liraya, İzmir'de 13,67 liradan 14,13 liraya çıkacak.

MOTORİNE DE ZAM YAPILMIŞTI

Önceki gün de gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere; motorinde 52 kuruşluk yapılmıştı. Zamla birlikte Ankara'da ortalama 13,82 liradan satılan motorinin litre fiyatı 14,34 lira oldu. Motorinin litresi İstanbul'da 13,75 liradan 14,27 liraya, İzmir'de ise 13,82 liradan 14,34 liraya çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (12)

Ararat:

Devletin yerine olsam 30 lira yaparım Nede olsa olsa bu millet itiraz etmez Bu ne büyük kazık deyip güler iyi alışmışlar Dünyada böyle bir toplum yok her ülkeye bu halktan lazım

72
4
yanıtYanıtla
Zebra Alt:

Milletin aklıyla alay etmeye devam edin siz, görürsünüz

33
2
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

2022 parlak yılımız olacak diyeli 3 gün oldu maşallah zamlar ardı ardına patlıyor , yok kardeşim böyle olmaz sandıkta görüşürüz

32
0
yanıtYanıtla
Serdar Sekman:

Takım Tutar gibi parti Tutmaya devam edin

28
1
yanıtYanıtla
Mert :

Bu ne ya 46 kuruş mu? Bari 46 cent olsaydı.

23
2
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Ayda bir deposunu dolduramayan fakirlerin oy hakki olmamali. Daha kendi butcesini toplayamayan nasil ulkenin gelecegine yon verebilir :))

25
0
yanıtYanıtla
İlker Güzel:

Yaziklar olsun

24
0
yanıtYanıtla
Tarık Arslan:

ben hep 50 tl lık alıyorum dıyen herıf noldukı acaba. nese zamanı gelınce bızde farklı sekılde zam uygulayacagız sabır az kaldı...

23
1
yanıtYanıtla
Murat Şengezer:

Bence iyi böyle durmak yok zama dewam aya da çıkacak daha ne istiyorsunuz.

21
1
yanıtYanıtla
serkan üçgül:

dolar düştü marketler niye fiyat düşürmüyor diye marketlerin üstüne gidiliyordu fiyatlar düşer diye beklerken zam üstüne zam bütün temel ve lojistik giderlere her gün zam gelirken esnaf ve işletmelerden fiyat düşüşünü nasıl beklersiniz yakıt dolara endeksliydi dolar düştü bu sefer ötv değerine endekslediler zam yapmak için harcadıkları enerjiyinin birazını halkına harcasalardı tablo böyle olmazdı

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title