Haberler

BCCT: Birleşik Krallık STA sonrası 200 B2B görüşmesi yapıldı

Güncelleme:

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında imzalanan tarihi Serbest Ticaret Anlaşması (STA) sonrası, B2B (işletmeler arası) ve B2G (işletmeler ve devlet kurumları arası) ilk etkinlik olan Birleşik Krallık Teknoloji Haftası çerçevesinde, Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) 200'e yakın B2B...

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında imzalanan tarihi Serbest Ticaret Anlaşması (STA) sonrası, B2B (işletmeler arası) ve B2G (işletmeler ve devlet kurumları arası) ilk etkinlik olan Birleşik Krallık Teknoloji Haftası çerçevesinde, Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) 200'e yakın B2B görüşmesi organize ettiğini açıkladı.

BCCT'den yapılan açıklamada, "Sinerjisi büyük bir katılımla üç gün süren Birleşik Krallık Teknoloji Haftası, en iyi ve parlak teknoloji liderlerini, dijital üretim, akıllı şehirlerde kentsel mobilite, dijital sağlık ve fosil yakıtlarından düşük karbon alternatiflerine enerji dönüşümü alanlarındaki yetkilileri bir araya getirdi" ve eklendi:

"BCCT Türkiye ve Birleşik Krallık'taki şirketler arasında ticari ortaklıkların kurulmasını teşvik edici çevirim içi, iki yüze yakın ikili görüşme organize etti. Özellikle Dijital Üretim, Akıllı Şehirlerde Kentsel Mobilite, Dijital Sağlık Yenilenebilir Enerji alanlarındaki kurum ve şirket yetkilileri B2B görüşmelerde bulundu."

BCCT CEO'su Emrah Öz, Teknoloji Haftası'nın bu yıl çevirim içi olarak organize edilmesinin katılımcı şirket sayısında artış sağladığını belirterek, Birleşik Krallık ve Türkiye'deki şirketler arasında daha yakın işbirliği için verimli görüşmeler başlatıldığını ifade etti. Etkinlik sırasında yaptığı sunumda Öz, her iki ülkedeki iş ve yatırım olanakları için STA'nın araladığı kapıyı sonuna kadar açmak için, pandemi sürecinde sonrasına yönelik, her iki ülkedeki şirketlerin işbirliğine uygun fırsatlar birikimi olduğuna dikkat çekti.

Birleşik Krallık İhracat Bakanı Graham Stuart ve Türkiye Cumhuriyeti Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank tarafından açılışı yapılan etkinlikte, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki teknoloji ortaklığının geliştirilmesi için mevcut fırsatların değerlendirilmesine vurgu yapıldı.

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen Birleşik Krallık Teknoloji Haftası Türkiye 2021, Birleşik Krallık'ın teknoloji alanındaki uzmanlığının Türkiye'nin Covid-19 sonrası planlarına ve Türkiye'nin 2020-2022 Yeni Ekonomi Programı'na destek olanaklarını gözler önüne serdi.

Birleşik Krallık Teknoloji Haftası Türkiye 2021, iş dünyasından, hükümetten ve akademik çevrelerden düşünce liderlerini bir araya getirerek bir dizi açılış konuşmasına, panele, workshop'lara ve çeşitli sektörlerden işletmeler arası toplantılara ev sahipliği yaptı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Birleşik Krallık Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title