Haberler

BBP: "Türk Askeri Afganistan'a Gönderilmemeli"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Ankara ziyaretini değerlendirerek, "Elinde Afganistan ve İran dosyaları ile Ankara'ya gelen ABD Başkan Yardımcısı, Afganistan'da sıkışan askerlerini kurtarmak için Ankara'dan Afganistan'a muharip askerler göndermesini isteyecek.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Ankara ziyaretini değerlendirerek, "Elinde Afganistan ve İran dosyaları ile Ankara'ya gelen ABD Başkan Yardımcısı, Afganistan'da sıkışan askerlerini kurtarmak için Ankara'dan Afganistan'a muharip askerler göndermesini isteyecek. Türk askeri Afganistan'a gönderilmemeli" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şanverdi yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in ziyareti sırasında Hükümetten Afganistan'a asker gönderilmesini talep edeceğini ifade ederek, "Elinde Afganistan ve İran dosyaları ile Ankara'ya gelen ABD Başkan Yardımcısı, Afganistan'da sıkışan askerlerini kurtarmak için Ankara'dan Afganistan'a muharip askerler göndermesini isteyecek" dedi.

ABD'nin Irak ve Afganistan üzerinden tüm İslam alemini hegemonyası altına almak ve bunun için de Türk askerini kullanmak istediğini savunan Şanverdi şunları kaydetti:

"Irak'ı işgal etmeye devam eden ABD, petrol kuyuları hariç hiçbir yerde güvenliği sağlayamamıştır. Afganistan'da da hiçbir yerde etkili güvenlik sağlanamamıştır. Bütün bunlara rağmen ABD, İsrail ile birlikte bir başka komşu ülkeye saldırmayı düşünmektedir. Bütün bu gerçeklere rağmen şimdi Türkiye'den Afganistan için asker istemeye gelen ABD'ye gerekli cevap hükümet tarafından açık ve net bir şekilde verilmelidir. Genelkurmay Başkanı haklı olarak daha önce "Afganistan'a gönderecek bir tek askerim yoktur' demişti. Hükümet, bu tavsiyeyi ciddiye almalı ve asker istemeye gelen ABD Başkan Yardımcısına "asker gönderemeyiz' demelidir." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title