Haberler

Bayraktar, bayramlaşma törenine katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fikri üzerine yaklaşık 8 ili ilgilendirecek lojistik merkezin Rize'de kurulmasına karar verildiğini belirterek, ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fikri üzerine yaklaşık 8 ili ilgilendirecek lojistik merkezin Rize'de kurulmasına karar verildiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fikri etrafında birleştik ve Rize İyidere'de kurulacak lojistik merkezin oluşması için çalışıyoruz" dedi.

Bakan Bayraktar, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nın Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon'a 3 önemli yatırım yapacaklarını belirterek, "Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde 200 yataklı çocuk onkoloji hastanesi kuracağız. Yaklaşık 50 milyonluk bir yatırım. Bir diğer yatırım da bitkilerden araştırma yapılması için yine KTÜ bünyesinde enstitü yapılacak. Bir nevi teknopark. Bu, Ortadoğu'da önemli bir teknopark olacak. Bitkilerden ilaç elde edilecek, bitkilerin kökleri araştırılacak bir sistem. Ortadoğu'da, Türkiye'de en önemli merkez olacak. Bu da yatırım programına alındı" diye konuştu.

Bu iki yatırımın 2014'te gündeme geleceğini anlatan Bayraktar, ayrıca Çömlekçi semtindeki Değirmendere mevkisinde de Kanuni Bulvarı'na yapılacak köprülü kavşağın Trabzon'a nefes aldıracağını söyledi.

Bayraktar, bu yatırımlar dışında Değirmendere'nin de mesire alanı yapılması için çalışacaklarını anlatarak, "Bir diğer husus da Trabzon'da suistimal ediliyor. Bu da lojistik merkezdir. Biz Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Çamburnu'nda lojistik merkez mahiyetinde bir aktarma istasyonu yapmak için çok ciddi çalışma yaptık" dedi.

Söz konusu yerin tahsis edildiği firmanın projelerinin tasdik edilmesi için çok ciddi uğraş verdiğine değinen Bayraktar, "Projeleri tasdik ettik ve şimdi orada tersane başlayacak. Çamburnu'nda yapılacak tersane en az lojistik merkez kadar önemlidir. Tersane her yerde olmaz ama lojistik merkezi, birtakım değişik yerlerde yapabilirsiniz, onun üzerine şimdi inşallah kısa sürede Çamburnu'nda tersanemiz olacak. Tersanenin artan kısmında yine eğer becerebilirsek aktarma istasyonu yapmak için uğraşacağız" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Trabzon'a yapılacağı söylenen lojistik merkezin ise Rize'nin İyidere ilçesine yapılacağını belirterek, Başbakan Erdoğan'ın lojistik merkezin daha kapsamlı ve daha büyük şekilde Trabzon ile Rize arasına yapılmasını istediğine işaret etti.

Lojistik merkezin Trabzon'daki Çamburnu'na yapılması halinde daha küçük olacağına değinen Bayraktar, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımız da fikir olarak getirdi. Dedi ki 'Trabzon ile Rize'nin ortasında daha büyük, daha kapsamlı bir lojistik merkez yapsak daha faydalı olur'. Biz eğer Çamburnu'nda yapsaydık maksimum 350 dönüm olacaktı ama Trabzon-Rize ortasında İyidere Vadisi'nde yapılacak ve bu bölgede Ovit Tüneli de yapılıyor. Yine Trabzon Çamburnu Limanı kullanılacak şekilde ve en az 3 milyon metrekare bir alanda yapılacak. Burası 7-8 vilayeti ve İpekyolu'nu kapsayacak şekilde yapılacak. Biz de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fikri etrafında birleştik ve Rize İyidere'de kurulacak lojistik merkezin oluşması için çalışıyoruz."

- "Biz sizlerden birisiyiz"

Bayraktar, yatırımın önemini vurgulayarak, "Mühim olan yatırım yapmak, iş yapmaktır, bunun için biz sizlerle bütünleştik. Biz sizlerden birisiyiz. Bizim jakobenlerle, tüfekli takımıyla işimiz yok, biz halkın kendisiyiz" dedi.

Kurban Bayramı'nın birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu söyleyen Bayraktar, katılımcıların bayramını kutladı. Bakan Bayraktar daha sonra katılımcılar ile tek tek tokalaşarak bayramlaştı.

Törene AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafız Özak, Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar ve aralarında Şeref Malkoç'un da bulunduğu bazı eski milletvekilleri ile çok sayıda AK Partili katıldı.

Milletvekili Özak'ın konuşmak için kürsüye çıktığı sırada kürsünün arkasındaki sinevizyona yazılan "eski Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak" ifadesi salonda gülüşmelere yol açtı. Özak'ın da "Olsun, sorun değil" diyerek espri yaptığı yazı, eski milletvekili Şeref Malkoç'un uyarısı ile görevlilerce düzeltildi.

-ak parti

-bayramlaşma

-hamamizade

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title