Haberler

Baykal: ''Kıbrıs'ı Tanımayı Dünkü Kararla Kabul Ettik''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Kıbrıs'ı tanımayı, uçak ve gemilerini Türkiye'ye kabul etmeyi, Türkiye-AB ilişkilerinin bir parçası olarak bu talebi yapma hakkını, dünkü kararla kabul ettik'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Kıbrıs'ı tanımayı, uçak ve gemilerini Türkiye'ye kabul etmeyi, Türkiye-AB ilişkilerinin bir parçası olarak bu talebi yapma hakkını, dünkü kararla kabul ettik'' dedi.

Baykal, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi.

Bütün dünyanın, Kıbrıs sorununun çözülmediğini bildiğini vurgulayan Baykal, ''AB, bir çözüm arayışına gerek yokmuş gibi var olan durumu bizim de kabul etmemizi sağlamaya çalışıyor. Kıbrıs'ta iki ayrı millet, insan topluluğu var. Birinin varlığını kabul edip, diğerini yok sayarak Kıbrıs sorununu çözemezsiniz. Türkiye buna evet derse, kendi geleceği açısından da yanlışın içine sürüklenmiş olur'' diye konuştu.

İktidarın, Türkiye üzerindeki kontrolünü kaybettiğini, ülkeyi yönetemez hale geldiğini öne süren Baykal, şöyle konuştu:

''İktidar, cumhurbaşkanlığı seçimini yapabilmek için inat, ısrar ve kararlılık içinde görünüyor. Ama bu konuda mecali, takati yeter mi yetmez mi artık belirsiz hale gelmiştir. Bundan sonra seçimin ne zaman yapılacağını belirleyecek ana unsur, iktidarın tercihi olmaktan çıkmıştır. İktidar seçimi istemiyor ama Türkiye'nin şartları, iktidara bir erken seçimi dayatabilir.''

Deniz Baykal, ''Türkiye'nin terör konusunda kanlı bir bilançonun içinden geçtiğini'' öne sürerek, ''Bunları yok sayamayız, alışamayız, doğal karşılayamayız'' dedi.

Hakkari'de, Pülümür'de, Bingöl'de, Batman'da ve Tunceli'de şehitler verildiğine işaret eden Baykal, Terörle Mücadele Yasası'nın hala çıkmadığını ve ne zaman da çıkacağının belli olmadığını ifade etti.

CHP Lideri Baykal, iktidarın terörle etkin bir mücadele verme konusunda kararlı olmadığını iddia ederek, şunları kaydetti:

''Tasarı, terör örgütünün kurucularına af getirebilecek bir tasarıydı. Meclis'e bu şekilde tasarıyı getirdiler. Ama Hükümet, tepkiler karşısında bu tasarının 6. maddesini aynen geçirmeye cesaret edemez bir noktaya gelmiştir. CHP'nin tasarıya karşı çıkması ve etkinliği de burada bir kez daha ortaya çıkmıştır. Meclis tatile girdi giriyor. Ancak tasarı hala alt komisyonda. Ne zaman geleceği, ne zaman çıkacağı belli değil ama kanlı bilanço hepimizi yaralamaya devam ediyor.''

Deniz Baykal, ülkenin ekonomide zorlu bir süreçten geçtiğini savundu. Ekonomide, geçen aydaki mini krizin etkilerinin görüldüğünü kaydeden Baykal, ekonomide alınan kararların, durumu düzeltmeye yetmediğini söyledi.

Baykal, ''3 yılın sonunda ekonomi politikasının zafiyetleri ortaya çıkmaya başladı. Aldatmaca bitti, gerçekle yüzleşmek zorunda kaldık'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title