Haberler

Başkent Hastanesi'nde Bir Günde 8 Organ Nakli Gerçekleşti

Adana'da, Yaşamını Yitiren 20 Yaşındaki Bir Gencin Organlarının Bağışlanması Sonucunda Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde 6 Kişiye Karaciğer, Böbrek, Kalp ve Kornea Nakli Yapıldı. Aynı Gün İçinde 2 Kişiye Daha Canlıdan Nakil Gerçekleştirilen Hastanede, Böylece Bir Gün İçinde Toplam 8 Organ Nakli Yapılmış Oldu.

Başkent Üniversitesi Hasta'nesi'nde bir gün içinde 8 organ nakli gerçekleşti.

Adana'da, soba zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitiren 20 yaşındaki bir gencin organlarının bağışlanması sonucunda Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde 6 kişiye karaciğer, böbrek, kalp ve kornea nakli yapıldı. Aynı gün içinde 2 kişiye daha canlıdan nakil gerçekleştirilen hastanede böylece bir gün içinde toplam 8 organ nakli yapılmış oldu.

Organ nakli gerçekleştirilen hastalar ve yaşları şöyle:

"Kezban Coşkun (yaş 41-kornea), Gizem Özbağ (yaş 21-kornea), Cemil Morkoç (yaş 30-karaciğer), Kadir Yazıcı (yaş 55-kalp), İlhan Varlık (yaş 35-böbrek), Ali Güneş (yaş 15-böbrek), Şakir Sarı (yaş 50-karaciğer), Asiye Akdağ (yaş-18-böbrek)."

Nakil gerçekleştirilen hastaların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kimi hastalar nakil için umutlarını hiç yitirmediklerini anlattı.

(MLT-AG-ÇAĞ)

22.2.2007

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title