Haberler

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 1 Ocak'ta hizmete giriyor

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Alibeyköy-Eminönü tramvay hattında incelemelerde bulunarak test sürüşü gerçekleştirdi. İmamoğlu, test sürüşünde Alibeyköy'den Cibali İstasyonu'na kadar olan kısmın 1 Ocak'ta hizmete gireceğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Alibeyköy- Eminönü Tramvay Hattı'nda incelemelerde bulundu. Alibeyköy'de önce hizmet binasına gelen Başkan İmamoğlu burada kontrol odasını ziyaret etti. Görevli personelden bilgi alan Ekrem İmamoğlu beraberindekilerle daha sonra tramvaya binerek test sürüşü gerçekleştirdi.

ALİBEYKÖY-CİBALİ HATTI 1 OCAK'TA AÇILIYOR

Haliç'e kadar tramvayla gelen İmamoğlu, sonrasında Cibali İstasyonu'na kadar yürüyerek hatta kontrol yaptı. İmamoğlu'na Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de eşlik etti. Başkan İmamoğlu Alibeyköy-Cibali arası hattın 1 Ocak'ta hizmete gireceğini söyledi.

"SIKI BİR EMEK VAR"

Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nın İstanbul'da ulaşımı rahatlatacağını dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cibali'ye kadar 1 Ocak'ta hizmete girecek. Yeni yıla bu hattımızla girmiş olacağız. Sıkı bir emek var. Tarihi bir hatta burası hizmet verecek. Haliç'i içine alıyor. Alibeyköy'e kadar sıkı bir hat. Zemin sorunları yaşandı. Hep birlikte onları çözdük. Hızlı bir çalışmayla 1 Ocak'a yetişiyoruz. Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı'yla buluşuyor. Metrobüs hattıyla buluşuyor. Yenikapı-Taksim Metro Hattı'yla buluşuyor. Dolayısıyla entegre bir işlevi de var. Özellikle bu hatların olduğu noktalarda hem İETT taşımacılığımızın rahatlayacağını hem de E-5 üzerindeki araç trafiğinin rahatlayacağını öngörebiliyorum " ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Eminönü Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (5)

sedat:

kendi yapmadığın metronun açılışını yapmaktan utanmıyor musun ?

2
0
yanıtYanıtla
sümbül:

aynen çok haklisin

yanıt0
yanıt0
Adem:

Sedat.yapmasin tamamlamasın mı yani.

0
0
yanıtYanıtla
Osman:

Sadat doğru söylüyor , 40 yıl önce yapılmış havalimanı veya üniversitelerin sanki bugün açılmış gibi lanse edilip sürüyü kandırmak daha iyi dimi, biiiiiizzzzz yaptıııııkkkkk. Haa bir şey daha, " BİZDEN ÖNCE BUZDOLABIMI VARDI" biiiizzz getirdikkkkkk.

0
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title