Haberler

Başkan Durak: "Mersin'e İkinci Bir Havaalanı Lüks ve İsraftır"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Havaalanı'nın Mersin'e Taşınacağına İlişkin Açıklamaların, Bilimsel Dayanağının Olmadığını Söyledi. Durak, "Çukurova'ya İkinci Bir Havaalanının Yapılması Ülkemiz İçin Lüks ve İsraftır. Bu Sözler Bana Ait Değil. Bir Üniversite Tarafından Hazırlanan Bilimsel Raporun Sonuç Bölümüne Aittir" Dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Havaalanı'nın Mersin'e taşınacağına ilişkin açıklamaların, bilimsel dayanağının olmadığını söyledi. Durak, "Çukurova'ya ikinci bir havaalanının yapılması ülkemiz için lüks ve israftır. Bu sözler bana ait değil. Bir üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporun sonuç bölümüne aittir" dedi.

Durak, yaptığı açıklamada, Adana Havaalanı'nın Mersin'e taşınacağına ilişkin iddiaların dönem dönem ısıtılarak kamuoyunun gündemine sunulduğunu ifade ederek, "Adanalılar olarak 25 yıldır bu lafları duyuyoruz. Çukurova'nın merkezi Adana'dır. Havaalanı da Mersin'e 30 dakika mesafededir. Ortaya atılan bu iddiaların gerçekleşme şansı da yoktur" dedi.

Mersin'e havaalanı yapılamayacağı konusunda üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporun olduğunu belirten Durak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Çukurova'ya ikinci bir havaalanı yapılması ülkemiz için lükstür, israftır. Bu sözler bana ait değil. Yaklaşık 10 yıl önce Ulaştırma Bakanlığı'nın Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne hazırlattığı bilimsel bir raporun sonuç bölümüne aittir. Bu raporu biz Adanalılar hazırlatmadık. Sayın Ulaştırma Bakanına ne anlatıldı bilmiyorum, ama herhalde kendi bakanlığı tarafından hazırlatılan söz konusu bilimsel rapor hakkında kendisine bilgi verilmedi. Konu ciddileşip, proje safhasına gelindiğinde daha önceleri de olduğu gibi yine hatadan dönülecektir." Mersin'e ikinci bir havaalanının yapılması konusunun her seçim öncesi ve sonrası gündeme getirildiğini hatırlatan Başkan Durak, "Her yeni Başbakana, her yeni seçilen Ulaştırma Bakanı'na, her yeni atanan Valiye ve yeni seçilen milletvekillerine ait bu tür sözleri çok duyduk. Ama aklın yolu birdir. İkinci bir havaalanına gerek yoktur" diye konuştu.

Çukurova'nın merkezinin Adana olduğunu, havaalanlarının merkezlerde olması gerektiğinin dünyada çok örneği bulunduğunu kaydeden Başkan Durak, "Narita Havaalanı, Tokyo'ya 80 kilometre mesafededir. Sadece sebze ve meyve ihracatı, Türkiye'nin bütün ihracatı kadar olan Hollanda'da tek bir havaalanı vardır. Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı ülkenin tek havaalanıdır. Bu nedenle Adana Havaalanı'nın Mersin'e taşınacağı açıklamalarının bilimsel dayanağı yoktur. Adana Havaalanı tevsii edilmesi halinde dünyanın en büyük havalimanı fonksiyonunu ifa eder" dedi.

(AB-Y) 03.07.2008 15:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title