Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Fazıl Say'a Cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu Ülkenin Sanatçısı, Bu Ülkeyi Terk Etmez, Bu Ülkenin Topraklarında Doğan Bu Ülkede Kalır" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkenin sanatçısı, bu ülkeyi terk etmez, bu ülkenin topraklarında doğan bu ülkede kalır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar Göksel'in organize ettiği 'Nesiller Buluşuyor II' toplantısına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, piyanist Fazıl Say'ın geçen günlerde yabancı bir basın organında ülke yönetiminin İslamiyete döndüğü gerekçesiyle Türkiye'yi terk edeceğine yönelik açıklamalarına göndermede bulundu. Türkiye'nin manevi değerleri güçlü bir toplum olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin sanatçısı bu ülkeyi terk etmez. Bu ülkenin topraklarında

doğan bu ülkenin topraklarında kalır. Türkiye Cumhuriyeti bugünlere çok zorlu yollardan, çok zorlu yolculuklardan geldi. Nice nesiller bu ülkeyi bu noktaya getirmek için fedakarlık göstermişlerdir. Bu yoldaki en temel dayanağımız öz değerlerimiz ve manevi mirasımızdır. Gençlerimiz de şimdi bu kutlu emaneti daha ileriye taşıyacak. Ben onlara inanıyorum" dedi.

Toplum olarak asırlardır canlılığını yitirmeyen insani, ahlaki, dini, kültürel niteliklerin önemine değinen Başbakan Erdoğan, yaklaşmakta olan Kurban Bayramı'nın manevi değerine dikkat çekti. Başka ülkelerde böyle günlerin olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Birkaç gün sonra manevi değeri büyük olan Kurban Bayramı'nı idrak edeceğiz. Başka yerde böyle bir bayram, böyle bir gün var mı? Yok. Bunu kavramak çok önemli. Bayramlar küçüklerin büyüklerinin ellerini öpeceği, hatır soracağı

gönüllerini alacağı günlerdir. Ama bunu değiştirdiler, bayramları tatil günleri yaptılar. Bizim zamanımızda böyle değildi. Bayramlar el öpmeye gittiğimiz günlerdi. Biz öyle bildik, öyle yaşadık. Bugünlere böyle geldik. Gücümüzü onlardan alıyorduk, bunlar unutulur mu? Unutulmaz."

Son günlerde dile getirilen 'mahalle baskısı' kavramına gönderme yapan Başbakan Erdoğan, mahalle dayanışmasının önemine değinerek şöyle konuştu: "Bizim eskiden mahallelerimiz vardı. Ama bizim mahallelerimizde mahalle baskısı yoktu. Mahalle dayanışması vardı. Çünkü bizim kültürümüz, mahallle dayanışmasını gerektirir. Bunu toplum olarak idrak etmeli ve gelecek nesillere aktarmalıyız."

Türk toplumunun kökü geçmişe dayanan gelecek olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, gençlerin manevi değerleri idrak etmesi gerektiğini söyledi. Kültür kavramını açıklayan Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Kültür, ecdadımızdan alınan maddi manevi mirasın tümüdür. Buna sahip çıkmak gençliğin görevidir. Hayat bütün olarak algılandığı sürece anlamlıdır. Eleştirdiğiniz büyüklerin yerinde yarın siz olacaksınız. Bugün, ne kadar ideal yüklendiyseniz, dağarcığınıza ne kattıysanız, yarın hayata onları

getireceksiniz."

Toplum olarak özgüvenin zedelenmesine izin verilmemesi gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin yaşadığı ağır sıkıntıları aşmaya başladığını söyledi. Türkiye'yi aydınlığa taşımak için mücadele verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, bu mücadelenin 7'den 70'e herkesin ortak mücadelesi olduğunu belirterek, "Hatalarımızı en aza indiriyor ve gelişmeye devam ediyoruz. Dünyadaki gelişmiş toplumlar, sosyal yaralarını sarabilecek hassasiyeti canlı tutmakta zorluk çekiyor. Bizde böyle bir şey yok.

Milyonlarca dolarınız olsa sosyal yaraları tamir edemezsiniz. Gençler sizden bunu rica ediyorum, manevi zenginliklerinizi kaybetmeyin" dedi. Yaşlıların, gençler için ne kadar büyük bir zenginlik olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, gençlerin bu hazineden faylanması gerektiğini söyledi.

Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanısıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar Göksel, İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, sanatçılar, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panel öncesi Yeşilyurt Basınsitesi Huzurevi Türk Sanat Müziği Korosu, Aziz Güniz'in şefliğinde konser verdi.

İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli de TSM konserine eşlik etti. Mini konserin ardından Başbakan Erdoğan, koro şefi Aziz Güniz'i tebrik ederek, bir plaket takdim etti. Konserde şarkı seslendiren Altın Kızlar Grubu'nu performanslarından ötürü tebrik eden Emine Erdoğan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan koroya karanfil verdi.

(EY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title