Haberler

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin İftarına Katıldı

Başbakan Erdoğan: (5) "Ben de dün akşam Üsküdar'da bir parktaydım. Parkta vatandaşlarla oturdum, 1,5 saat sohbet ettim. Yakında da inşallah Gezi Parkı'nda o sohbeti yaparız" "Gençliğimiz orada geçti. Oranın adresini bilmeyenler bizden adres sorabilir" "Dün, 'düğün' diye bir adım attılar. Düğünün arkasından baktık ki kara maskeliler ve o örgütün mensupları yine meydanda ve sokak aralarında cirit atıyor. Şimdi buna vesile olmak, buna aracı olmak, bunun zeminini hazırlamak, şu güzelim İstanbul'da, ülkemizde yanlış değil mi? Niye bunlara zemin hazırlıyoruz, buna ne gerek var" "Hepsi illegal örgüt ve bunların uzantıları. Eğer dürüst ve samimiysen o paçavra yüzünde niye duruyor? Çek at, açıkça çık ortaya, rahat ol. Elinde molotoflarla şunlarla bunlarla dolaşmanın bir anlamı yok. Madem bir vatandaşsın, fikrini, düşünceni her şeyini söyleyeceksin, gel onu platformunda söyle" "76 milyon olarak, bu tuzaklara karşı çok dikkatli ve çok uyanık olacağız. Bu tuzaklara düşmeyelim. Bizi çatıştırıp, bizim aramıza nifak sokup, fitne sokup, buradan çıkar elde etmek isteyenlere bu fırsatı, bu imkanı tanımayalım"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Üsküdar'da Millet Parkı'nı ziyaret ettiğini belirterek, "Parkta vatandaşlarla oturdum, 1,5 saat sohbet ettim. Yakında da inşallah Gezi Parkı'nda o sohbeti yaparız. Gençliğimiz orada geçti. Oranın adresini bilmeyenlere bizden adres sorabilir" dedi.

Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Haliç Kongre Merkezi'nde verdiği iftara katıldı. Yemeğin ardından konuşan Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmalarına değindi.

"Akil İnsanlar" diye bir proje ortaya koyduklarını ifade eden Erdoğan, "Beyefendiler rahatsız oldu. 'Yani 63 kişi mi akil insan?' Biz 63 kişi akil insan demedik ki... Bu bir sembol, proje.. Kalkıp da 'Şu anda 76 milyonun tamamı akil insandır' diyecek halimiz yok herhalde" dedi.

Erdoğan, akil insanları seçerken, örnekleme yapmak suretiyle, ülkede hakikaten karşılığı olan bir seçme yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunu da yaparken 'tamam bunlardır' demedik, böyle bir iddianın içerisinde de değiliz. 9 kişiden oluşan gruplarla, 7 bölgeye 63 kardeşimizi gönderelim, böyle bir çalışmayla toplumun nabzını alalım. Onlara telkinde bulunmak gibi bir gayretin içinde de arkadaşlarımız olmadılar. Nabız dinlediler, bize raporlarını sundular, sağolsunlar. Bazı yerlerde olumsuzluklarla karşı karşıya geldiler ama onlar sabırla, tahammülle bu aşamayı aştılar ve bizlere 2,5 ay sonunda da raporlarını sundular. Bu da bir aşamaydı. Şimdi bu raporların istikametinde, onların üzerinde çalışıyoruz ve bunlarla birlikte de geleceğe yönelik yolumuzu biz de belirlemiş, çizmiş olacağız."

-Mamak'taki gelişmeler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında çok somut, çok güncel bir mesele üzerinden örnek vermek istediğini belirterek, Ankara'nın, Mamak ilçesinde, bundan birkaç gün önce, bazı evlerin kapılarına çirkin bazı tehditler yazıldığını hatırlattı.

Bir mezhebin mensubu vatandaşlara yönelik gerçekten tahrikkar, gerçekten çok kirli bir oyun oynanmak istendiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Polisimiz çok dikkatli, çok hassas bir şekilde meseleyi takip ediyor ve sorumluları yakalıyor. Bu yazıyı yazanların, kanlı bir terör örgütünün mensupları oldukları, daha da ilginci, ölümle tehdit ettikleri o mezhebin mensupları oldukları ortaya çıkıyor. Bakın şu anda, Türkiye'nin her tarafında işte bu oyun oynanmak, vatandaşlarımıza bu tuzaklar kurulmak isteniyor. Nitekim Taksim Gezi alanında da bunlar olmadı mı? Terör örgütünün mensupları bu işin arkasından çıkmadı mı? Dün 'düğün' diye bir adım attılar. Düğünün arkasından baktık ki kara maskeliler ve o örgütün mensupları yine meydanda ve sokak aralarında cirit atıyor. Şimdi buna vesile olmak, buna aracı olmak, bunun zemini hazırlamak, şu güzelim İstanbul'da, ülkemizde yanlış değil mi? Niye bunlara zemin hazırlıyoruz, buna ne gerek var. Kardeşçe yaşamak varken, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak varken bu niye, neden bunu yapıyoruz? Bunun fikir, düşünce özgürlüğü ile ne alakası var. Hepsi illegal örgüt ve bunların uzantıları. Eğer dürüst ve samimiysen o paçavra yüzünde niye duruyor? Çek at, açıkça çık ortaya, rahat ol. Elinde molotoflarla şunlarla bunlarla dolaşmanın bir anlamı yok. Madem bir vatandaşsın, fikrini, düşünceni her şeyini söyleyeceksin, onu gel onun platformunda söyle. Ben de dün akşam Üsküdar'da bir parktaydım. Parkta vatandaşlarla oturdum, 1,5 saat sohbet ettim. Gayet güzel, çay ikram ettiler bana, çaylarını içtim. Kuruyemişlerini yedik, beraberce oturduk, 1,5 saat sohbet ettik. Yakında da inşalah Gezi Parkı'nda o sohbeti yaparız. Gençliğimiz orada geçti. Oranın adresini bilmeyenler, bizden adres sorabilir. Gençliğimizin en güzel günlerini orada geçirdik. Belediye başkanı oldum, her ay 3-4 nikah kıydım o parkın içinde. Onu da bilmezler, orada Beyoğlu Evlendirme Dairesi vardır. Bunların bir çoğu onu bilmez. Şimdi yok tabii. Bunları bilmeleri için anlatmamızda da fayda var. 76 milyon olarak, bu tuzaklara karşı çok dikkatli ve çok uyanık olacağız. Bu tuzaklara düşmeyelim. Bizi çatıştırıp, bizim aramıza nifak sokup, fitne sokup, buradan çıkar elde etmek isteyenlere bu fırsatı, bu imkanı tanımayalım."

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title