Haberler

Başbakan Erdoğan, Ahmedinejad ile Görüştü (3)

HAMANEY.Resmi temaslar kapsamında İran'da bulunan Başbakan Recep Erdoğan, ziyaretinin son durağında İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından kabul edildi.

Başbakan ERDOĞAN, AHMEDİNEJAD İLE GÖRÜŞTÜ (3)

HAMANEY: İRAN'IN SURİYE'YE DESTEĞİ SÜRECEK

Resmi temaslar kapsamında İran'da bulunan Başbakan Recep Erdoğan, ziyaretinin son durağında İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından kabul edildi. Görüşmede ana gündem Suriye oldu.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Meşhet kentinde akşam saatlerinde gerçekleşen görüşmede, İran lideri Türkiye'de islami eğilimli politikacıların iktidarda olduğunu ve İran'ın bundan çok mutlu olduğunu söyledi. Bölgedeki durumun çok hassas olduğunu ifade eden Hamaney, "Bağımsız ülkeler bu hassas durumda doğru kararlar almalılar" dedi. Hamaney, Suriye'deki meseleleri de değinerek İran'ın ABD tarafından bu ülke ile ilgili verilecek her hangi bir plana karşı olduğunu söyledi.

Suriye'ye karşı dış müdahaleye karşı olduklarını söyleyen İran lideri, İsrail'e karşı verdiği mücadeleden dolayı Şam'ı savunmaya devam edeceklerini belirtti.

DHA (RT)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayetullah Ali Hamaney İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title