Haberler

Bartın'da Çiftçilere Makine ve Ekipmanları Dağıtıldı

Bartın'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe desteklemeli makine ve ekipman dağıtım töreni yapıldı.

Bartın'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe desteklemeli makine ve ekipman dağıtım töreni yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, müdürlük bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarım sektörünün, tarım alet ve makine alt yapısı yönünden güçlendirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Bu yıl 165 üreticiye makine ve ekipman dağıtımı yapılacağını, bu amaçla 353 bin 752 lira hibe verileceğini anlatan Bayram, şöyle konuştu:

"Yüzde 50 hibe desteklemeli proje kapsamında 2007'den günümüze kadar bin 556 makine ekipman dağıtımı yapılmış ve bunun için 2 milyon 922 bin lira hibe ödenmiştir. En büyük gücümüz üretim kültürüne sahip yüzde 66,5'lik kırsal beşeri sermayemiz, sanayicilerimiz ve yatırımcılarımızdır. Zamanın ruhunu yakalayarak yatırımlara verilen teşvik ve destekleri ıskalamazsak hepimizin ortak paydası ilin kırsal kalkınmasını sağlayacağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü, Bartın'da hem insan, hem de tarımsal açıdan bir potansiyel mevcut. Bu potansiyeli harekete geçirmek hepimizin görevi."

Bartın Valisi Bülent Savur da makine ve ekipmanların çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Törende, çiftçilere makine ve ekipmanları teslim edildi.

Törene, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran ve AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan katıldı.

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Erdinç Aksoy - BARTIN

Kaynak: AA / Yerel

Abdulsetter Bayram Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title