Haberler

BALIKESİR- Burhaniyeli kadınlar masal anlatmayı öğreniyor

Güncelleme:

Burhaniyeli kadınlar masal anlatmayı öğreniyorBALIKESİR'in Burhaniye ilçesindeki Öykü Atölyesi'nde, kadınlara 'masal anlatma' eğitimi veriyor.

Burhaniyeli kadınlar masal anlatmayı öğreniyor

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesindeki Öykü Atölyesi'nde, kadınlara 'masal anlatma' eğitimi veriyor.

Kadına karşı yapılan şiddet konularını işleyen Burhaniye Öykü Atölyesi, masal anlatma eğitimlerine başladı. Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi'nde, Burhaniye Belediyesi ve Adramytteion Derneği'nin destek verdiği 5 günlük kursu bitirenlere, masal anlatma sertifikası verilecek. Masal anlatıcılığı eğitmeni Asuman Memen'in verdiği kursun ilk grubuna 25 kadın katıldı. Kadınlar, anlatılanları can kulağı ile dinlerken, kursa katılmaktan mutlu olduklarını söyledi. Kursun başarılı geçtiğini söyleyen masal anlatıcılığı eğitmeni Asuman Memen, Burada geleneksel masal anlatıcılığını öğretiyoruz. Birlikte neler yapabiliriz bunları konuşuyoruz. Masallarla yolumuza devam ediyoruz. 5 günlük kursun sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz dedi.

Öykü Atölyesi yöneticilerinden Filiz Kayalı da Burhaniye Öykü Atölyesi olarak 8 yıldır kadına şiddeti dile getiren oyunlar sahneledik. Projelerimiz devam ediyor. Kültürel değerlerimizden olan masallara da sahip çıkıyoruz. Bunun için kurs düzenledik. Projelerimiz devam edecek dedi.

Masal anlatıcılığı eğitiminden memnun olduğunu söyleyen kursiyer Gül Ergin ise Ben bu kursa torunlarım için katıldım. Yararlı olacağına inanıyorum. Onlara masallar anlatacağım dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhaniye Belediyesi Burhaniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title