Haberler

Balıkçı tezgahlarının yeni gözdesi menekşe balığı oldu

Güncelleme:

Tekirdağ'da küçük tekne balıkçılarının ağlarına takılan menekşe balığı ramazan ayında vatandaşın da tercihi oldu. Kilosu 50 liradan satılan menekşe balığı hafif olması nedeniyle bu aralar yoğun tüketiliyor.

Av yasağının başlaması nedeniyle büyük tekneler ava çıkamayınca tezgahları doldurmak küçük teknelerle açılan balıkçılara kaldı. İstavrit, çipura gibi balıkların da yer aldığı tezgahta kilogramı 50 liradan satılan menekşe balığı en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

"VATANDAŞ HAFİF BALIKLARI TERCİH EDİYOR"

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, vatandaşların bu mevsimde daha çok hafif balıkları tükettiğini söyledi.

Pehlivanoğlu, şu sıralar balıkçıların ağlarına menekşe balığı takıldığını ifade ederek, "Deniz salyası nedeniyle balık, sezonun ilk günlerine göre az. Bu mevsimde tutulan menekşe hem lezzetli hem de hafif olduğu için vatandaşlar onu tercih ediyor. Vatandaşlarımız 'sezon bitti tezgahlarda taze balık olmaz' diye düşünmesin. Tezgahlarda her zaman taze balık olmaya devam edecektir. " diye konuştu.

"MENEKŞENİN YANINDA ÇİPURA VE LEVREK DE TERCİH EDİLİYOR"

Balıkçı Bekir Erol da küçük tekne balıkçılarının avladığı balıkların tezgahlarda günlük olarak satıldığını dile getirdi. Erol, ramazan ayında hafif olması nedeniyle menekşenin rağbet gördüğünü belirterek, "Menekşe ister ızgarada ister fırında gayet lezzetli tüketilebiliyor. Menekşenin yanında çipura ve levrek de tercih ediliyor." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Tekirdağ Haberler

500

Yorumlar (3)

Sevda Sizim :

50 tl nedir arkadaş. çinekop alırım o fiyata :)))

2
0
yanıtYanıtla
Qorjux gor:

50 tl ye izmarit vay be en değersiz balıktı yoklukta değere bindi demek

1
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ben 66 yasinda istanbul samatyada dogup büyümüs biriyim babam balikciydi bende cocukluk yillarimdan beri olta balikcisiyim bundan 50 yil önce menekseyi bedava verseniz alicisi olmazdi kofana lüfer sarikanat palamut istanbul bogazinin gözdesiydi ve boldu galata köprüsünde sarayburnunda bogazda olta balikcisinin sayisi ise 3-5 kisiden fazla olmazdi malesef ülkemizi denizlerimizi akarsularimizi kuruttuk bir cok gidaya mali gücümüzün yetmedigi gibi torunlarimizada bir sey birakmadik

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title