Haberler

Bakanlar Güler ve Thoben Kocaeli'nde... -Bakan Güler: "Yenilenebilir Enerjide Türkiye Gelecekte Yıldızı Parlayan Ülkelerden Biri Olacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin Gelecekte Yenilenebilir Enerjide Yıldızı Parlayan Ülkelerden Biri Olacağını Söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin gelecekte yenilenebilir enerjide yıldızı parlayan ülkelerden biri olacağını söyledi.

Bakan Güler, Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Chirista Thoben ile Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Gebze Yüksek Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (GYTE) Almanya'nın Solitem şirketi işbirliğiyle kurulan güneş kolektörü ile soğutma sistemleri laboratuvarının açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, hükümet olarak yenilenebilir güneş, rüzgar ve hidroelektrik enerjilerine önem verdiklerini dile getiren Güler, şunları söyledi:

''Bu projeleri destekliyoruz. Desteklemek boynumuzun borcu. Çünkü bunlar çevreye son derece saygılı ve kaynağı bedava olan enerji türleri. Geleceğe ümitle bakıyoruz. Çünkü bu noktada kullanmadığımız çok kaynaklarımız var.

Alman ile Türk teknolojisini birleştirip elektrik üretiminde kullanacağız. Bütün binalarımızın üzerindeki kiremit ve çatılar hepsi değişecek. Enerji yasasını meclis genel kuruluna getirdik. Orada kendi elektriğini üretene, apartmanın elektriğini üretene indirim sağlamayı düşünüyoruz. Neticede biz kendi işimizi kendimiz göreceğiz. O yöne doğru giden bir yapı var. Bu sistem ileriye dönük olduğu için hidrojen enerjisine geçişi sağlayacak. Bu tesisin çalışmalarını canı gönülden destekliyoruz.''

-PROJELER-

Bakan Güler, hidroelektrik santrallerine de önem verdiklerini, şu an 780 projenin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Jeotermal enerjide bulduğumuz kaynakları süratle devreye sokuyoruz. Bunda da büyük bir artış var. Rüzgar enerjisinde şu anda 1500 megavat lisansları alındı. 3500 için müracaatlar yapılıyor. Daha 1000 megavatlık kapasite var. Bu ay içinde Türkiye'nin rüzgar atlasını yayınlayacağız. Nerede ne var göreceksiniz. Burada ekonomik olarak bu yatırımları yapabilecek duruma geleceksiniz. Jeotermal haritasını çıkardık, şimdi rüzgar haritasını çıkarıyoruz. Rüzgar enerjisiyle elektrik üretimini destekliyoruz. Bunun 7 sene boyunca da alım garantisi var. Yenilenebilir enerjide Türkiye gelecekte yıldızı parlayan ülkelerden biri olacak. Bu konuda da Alman bakanla görüştük, ortak yatırımları da gerçekleştireceğiz.''

-ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA EYALETİ EKONOMİ BAKANI CHİRİSTA THOBEN-

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Chirista Thoben ise böyle projelere imza atmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, ''Enerji sorunlarını, geniş çözümler üretebilen imkanı bünyesinde birleştiren insanları bir arada bulmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra yaklaşık 400 milyon dolara mal edilen laboratuvarın açılışını yapan bakanlar, laboratuvarı gezdi.

Bu arada, bir gazetecinin doğal gaz zammı konusunda sanayicilerin tepkilerini hatırlatması üzerine Bakan Güler, ''Bu sistemler sayesinde Türkiye doğal gaz ithal etmeyecek. En ucuz doğal gazı kullanıyoruz'' dedi.

Bakan Güler, daha sonra TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title