Haberler

Bakan Varank, Ali Babacan'ın TOGG eleştirisine ateş püskürdü: Belli ki otomotiv endüstrisindeki hızlı dönüşümün de cahili

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın, TOGG'un yerli ve milli olmadığı yönündeki eleştirilerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan yanıt geldi. Babacan'a sert tepki gösteren Bakan Varank, "Bu arkadaş geçmişte, tersane ve tekstilcileri toplayıp 'Bu sektörlerde gelecek yok, bırakın' diyordu. Bugün dünyanın en teknolojik gemilerini üretiyor, 20 milyar dolar tekstil ihracatı yapıyoruz. Belli ki otomotiv endüstrisindeki hızlı dönüşümün de cahili… Ah Fren Ali ah!" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli üretim olmadığını savunarak, "Gerçekten yerli üretim istiyorsak bunun yöntemi tasarımını, pil ve motor teknolojisini başka bir ülkeden almak değil. O zaman TOGG millî ve yerli bir otomobil olmuyor" ifadelerini kullanmıştı.

"'BU SEKTÖRDE GELECEK YOK' DİYORDU"

Ali Babacan'ın bu sözlerine DEVA Partisi'nin tweetini alıntılayarak cevap veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu arkadaş geçmişte, tersane ve tekstilcileri toplayıp 'Bu sektörlerde gelecek yok, bırakın' diyordu. Bugün dünyanın en teknolojik gemilerini üretiyor, 20 milyar dolar tekstil ihracatı yapıyoruz. Belli ki otomotiv endüstrisindeki hızlı dönüşümün de cahili… Ah Fren Ali ah!" paylaşımında bulundu.

Bakan Varank, Ali Babacan'ın TOGG eleştirisine ateş püskürdü: Belli ki hızlı dönüşümün de cahili

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Deva Partisi Ali Babacan Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (38)

UğuR DURAN:

Sırf biz ürettik demek için çıkarılmış bir araba. Elektrikli olması ihracat şansını düşürürken, iç piyasada da rağbet görme olasılığı yok. Sadece bir ürettik deyip caka satmaktan başka bir şey değil.

89
110
yanıtYanıtla
Ferhan Erol:

Görüşünü ve zırvalarını kendine sakla bi şeyden çaktığın yok bence sende sırf yorum olsun diye yorum yapmışsın

yanıt24
yanıt22
Bilir Kişi:

Al işte bir cahil daha :) Yakın gelecekte, tüm dünyada yakıtlı otomobillerin üretimleri bitmeye başlayacak. Giriniz, araştırınız. Birçok marka bu konuda hali hazırda açıklamalar yaptılar. Biz ise bu piyasaya şimdiden girip, bu pazarı yakalayacağız. Bu nasıl bir körlüktür yahu? Ayıp ayıp. Azıcık övünün be azıcık.

yanıt20
yanıt12
Fatih :

kuduruyorsun he

yanıt13
yanıt16
Kurt bey:

Kimsinsen ve bu ülkeye ne fayda oldu. Bari faydası olanları karalama.

yanıt12
yanıt8
Kurt bey:

Üreymiyormu savunma sanayinde tek irettigin biseyyoktu . Şimdi 100 de 90 ni ni uretiyorsun yetmezmi. Kimdensin tarafını şöyle.

yanıt11
yanıt6
polat tataroğlu:

İyi de adam "bu konuda" doğru mu söylemiş yalan mı?. Başka konuları karıştırarak, bu konuda doğru söylemesini örtmek doğru mudur?.

100
61
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Yapılanları eleştirecesindiye farkında olmadan ülke düşmanı oluyorsun dikkat et. 80 yılda yapılmayan 20 yılda yapıldı.

yanıt16
yanıt24
Burak Ergül:

O fren ali idi diyelim ki yani o dönemde direksiyon hakimiyeti vardı gerektiğinde frene basardı , sizse şarampole yuvarladınız sayın bakan artık araç sürülmez halde bilmem anlatabildim mi

51
37
yanıtYanıtla
Mustafa Menzilci:

Koskoca Mercedes Renault Motoru Kullanıyor Bir Tane Alman Çıkıp Mercedes Yerli Değil Fransız Demiyor

45
40
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title