Haberler

Bakan Şahin, Muharrem Orucu İftarına Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Alevi bir iş adamı tarafından verilen muharrem orucu iftarında birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Alevi bir iş adamı tarafından verilen muharrem orucu iftarında birlik beraberlik vurgusu yaptı. Bakan Fatma Şahin, daha sonra yeğeninin düğün törenine katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adıyaman'da Alevi iş adamı Hasan Doğan tarafından Perre Salon'da verilen Muharrem ayı orucu iftarına katıldı. İftar programına Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş, CHP Milletvekili Salih Fırat ve bir çok davetlinin yanı sıra Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, Alevi dedesi Ali Büyükşahin, Süryani Kadim Cemaati Bölge Metropoliti Melki Ürek gibi çeşitli din ve inancın temsilcileri katıldı.

Alevi dedesi Ali Büyükşahin'in okuduğu yemek duasının ardından iftar yapıldı. Yemeği tertip eden iş adamı Hasan Doğan, iftarda hiçbir siyasi parti, vakıf ve derneğin katkısının olmadığını, birlik ve beraberlik adına bu yemeğin düzenlendiğini belirtti.

Belediye Başkan Necip Büyükaslan ise, asırlardan beri ehlibeyt sevgisi etrafında, Kur'an sevgisi etrafında, Resulullah sevgisi etrafında Adıyamanlıların yaşadığını kaydetti.

Vali Mahmut Demirtaş da, Muharrem ayının elim ve bütün canların yüreğini parçalayan Kerbela faciasını hatırlattığını söyledi.

"HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, şunları kaydetti:

"Biz kardeşler topluluğuyuz. Biz birliğimiz, beraberliğimizle geçmişten getirdiğimiz inancımızla, geleceğe doğru hep beraber yürüyoruz. İşte bugün bu oruçta, bu sofrada bir araya gelmemiz, bu sofranın anlamını anlamamız, Kerbela'dan çıkardığımız dersten dolayıdır. Bugün bu sofrada aşurenin feyzini, bereketini anlamamız; Kerbela'yı anlamamızdır. Bugün hep beraber bu sofrayı paylaşıyorsak, bugün hep beraber elimizi kaldırıp Muharrem orucu için duamızı ediyorsak, Yüce Mevla'ya insanlık için, gelecek için, çocuklarımız için dua ediyorsak, hepimiz aynı gemide olduğumuz içindir. İnancımız, geleneğimiz, mezhebimiz nereden geldiğimiz, nereye gittiğimiz, hepsinde mana ve önemi birdir. Biz Yunus Emre'nin diliyle, Hazreti Mevlana'nın diliyle, Pir Sultan Abdal'ın diliyle buluşuyoruz. Kerbela'da düşen canlar bizim canımızdı. Kerbele'da dökülen kanlar, bizim kanımızdı. Kerbela'nın acısı, bizim acımızdır. Biz hep birlikte Türkiye'yiz diyorum."

Konuşmasının ardından Bakan Fatma Şahin'e, Hasan Doğan ve eşi çiçek takdim etti.

İLÇE DANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI

Bakan Fatma Şahin, daha sonra AK Parti Adıyaman İl Başkanlığına geçerek burada Genişletilmiş Merkez İlçe Danışma toplantısına katıldı.

Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, İl Başkanı Av. Halil İ.rahim Fırat'ın kısa konuşmasının ardından partililere hitap eden Bakan Fatma Şahin, "Yola çıkarken söylediğimiz bir şey vardı. Herkes mutlu olmadıkça biz mutlu olmayacağız. Herkes huzurlu olmadıkça biz huzurlu olmayacağız. Herkes güçlü olmadıkça biz güçlü olmayacağız" dedi.

"3 ÇOCUK, DEVLET POLİTİKASI HALİNE GELDİ"

Bakan Fatma Şahin, Adıyaman merkezdeki programının ardından Gölbaşı ilçesinde doktor olan yeğeni Gülçimen Güven ve doktor Mustafa Soylu'nun düğün törenine katıldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir'in kıydığı nikahta gelinin şahitliğini Bakan Fatma Şahin ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, damadın şahitliğini ise AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptı. Gelin ile damadın imzaları atmasının ardından konuşan Bakan Fatma Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk öğüdünün devlet politikası haline geldiğini belirterek, çiftten en az 3 çocuk yapmalarını istedi. Bunun üzerine çift, 4 çocuk sözü verdi.

Şahin, evlilik cüzdanını geline takdim ettikten sonra yeğenine bilezik taktı.

Bakan Şahin, daha sonra Gaziantep'e hareket etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mahmut Demirtaş Fatma Şahin Ak Parti Adıyaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title