Haberler

Bakan kurum: güney sınırımızda terör koridoru istemiyoruz (3)

BAKAN KURUM: BEBEKLERİMİZİ VURDULAR, ÇOCUKLARIMIZI KATLETTİLERÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına katıldı.

BAKAN KURUM: BEBEKLERİMİZİ VURDULAR, ÇOCUKLARIMIZI KATLETTİLER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına katıldı. Toplantıda meclis üyelerine seslenen Bakan Kurum, 'Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla sürdüğünü belirtti. 13 aylık bir çocuğunun olduğunu belirten Bakan Kurum, "Bende bir babayım. 13 aylık bir bebeğim var. Akçakele'de bebeklerimizi vurdular. Çocuklarımızı katlettiler. Bir babaya yapılacak en büyük zulmü, bir anneye verilecek en büyük acıyı dün ülkemize sığınmış bir Suriyeli baba ve annemize yaşattılar. PKK zulmünden kaçıp ülkemize sığınan bu ailenin 9 aylık Muhammed Omar isimli bebeğini havan topuyla şehit ettiler. Elifimizi, Mazlumumuzu, Leylamızı şehit ettiler. Bebeklerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bu hainlere bugün kadar cevabını verdik, bundan sonra da vermeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

KÜTÜKCÜ: LABORATUVAR ÜCRETLERİNİN DÜŞMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Bakan Kurum, bakanlık olarak Konya'ya yapılan yatırımları anlattı, daha sonra Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, kentin geçtiğimiz yıl 1,8 milyar dolar ihracat rakamına ulaştığını, bu yılın ilk 9 ayında 1,4 milyar olduğun için yıl sonu itibariyle 2 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi. Sanayicilerin sorunlarını dile getiren Kütükcü, "Biz özelikle laboratuvar ücretlerinin düşürülmesi konusunda talepler alıyoruz. Bu konuda şirketi de, ücreti de bakanlık belirlediği için maalesef serbest piyasa koşulları oluşmuyor. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca uygulamaya alınan Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemi-MELBES'te sanayi tesislerimizin laboratuvar seçme hakkı olmaması ile sanayicilerimizin iş yükleri artmış durumda. Bu hususta da sanayicilerimiz bir düzenleme bekliyor" diye konuştu.

BAKAN KURUM: TERÖRE CEVABI YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM SAYESİNDE VERİYORUZ

Bakan Murat Kurum da, konuşmasında savunma sanayinde yerli ve milli üretim, sayesinde teröre karşı başarıların arttığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Artık siz sanayicilerimiz sanayisinde İHA'larımızı, SİHA'larımızı, tanklarımızı, yerli ve milli atölyelerde helikopterlerimizi üretiyoruz. Bugün eğer Fırat Kalkanı, Barış Pınarı Harekatı'nda başarılı oluyorsak, Pençe Harekatı'nda düşmana, teröre gereken cevabı veriyorsak, artık kendi silahımızı üretiyor ve savunma sanayisinde yüzde 80'e kadar yerli ve milli üretim sağlıyor olmamızdan dolayıdır."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Murat Kurum Konya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title