Haberler

Bakan Çelik Aşure Dağıttı

"Yeni Kerbela'nın Yaşanmaması Konusunda da Üzerimize Düşeni Yapmalıyız"

Bursa'da düzenlenen 'Biz Bir Aileyiz Muharrem ve Aşure Gecesi'ne katılan Devlet Bakın Faruk Çelik, Kerbela'nın acısını hala yaşandığını belirterek, "Yeni Kerbela'nın yaşanmaması konusunda da üzerimize düşeni yapmalıyız" dedi.

Bursa'nın Yıldırım İlçe Belediyesi ve Kimse Yok mu Derneği Bursa Şubesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Biz Bir Aileyiz Muharrem ve Aşure Gecesi'ne katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Muharrem ayının bin 371 yıllık matemin en yoğun şekilde yaşandığı ay olduğunu söyledi. Kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir medeniyetin Kerbela'da büyük bir zulüm yaşadığını belirten Bakan Çelik, bu acının aradan geçen uzun zamana karşı arttığını kaydetti. Çelik, "Kerbela'da yaşanan olay, Müslümanların kalbinde ve zihninde derin yaralar açmasının yanında, yüzyılları aşan bir ibrete dönüşerek, insanları yeniden düşünmeye sevk etmiştir. Bizler bu şahadetten, Kerbela'dan dersler çıkartmalıyız. Eğer Hasan ve Hüseyin efendilerimizin ölümünü gereğince idrak edebilirsek, yaşamın ve yaşamanın kıymetini de o derece idrak etmiş oluruz. Kerbela'nın anlaşıldığı topraklarda zulüm kan ve gözyaşı olamaz. Kerbela'nın içselleştirildiği bu coğrafyada savaş simsarlarının kendilerine zemin bulamamalıdır. Yeni Kerbela'nın yaşanmaması konusunda da üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu dostluklarımızın bu birlikteliğimizin bozulmasına ve kardeşlik ikliminin hedef alınmasına müsaade etmemeliyiz" diye konuştu.

"GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞAA EDECEĞİZ"

Tarih boyunca Türkiye'de yaşayan insanları tanımayanların insanları bir birine düşürmek için elinden geleni yaptığına dikkat çeken Çelik, bu entrikalara rağmen Türkiye'de bir mezhep çatışması gerçekleştirilmediğini dile getirdi. Çelik, bu milletin tarih boyunca bir ve beraber olduğunu, bu birlikteliği kimsenin yıkamadığını ifade eden Çelik, "Sorunlar oldu ama, hiçbir zaman kitlesel bir çatışma olmadı. Ne Çorum, Ne Antep, ne de Sivas'ta olanların mezhep çatışması olduğu delileri ile ortaya konamaz. Bunun kardeşler arası bir çatışma olduğun kimse ortaya koyamamıştır. Karanlık fesat yuvalarının rolü tek tek ortaya çıkıyor.73 milyon insan bunu ibretle izliyoruz. Tarihi birlikte yazdık, bu topraklarda geleceği de birlikte inşa edeceğiz"dedi.

Alevilerin sorunlarının çözümü için 1,5 yıldır yapılan çalıştaylarda önemli adımlar atıldığını belirten Çelik, sorunların kronikleştirilmesi için çalışanlar olduğuna işaret etti. Çelik, "Sorun çıkarma konusunda ne kadar mahir olduklarını görüyoruz. Buna fırsat vermemek adına, ülkemizin sorunlarını bir bir ele alarak elimizi taşın altına koyduğumuzu görüyorsunuz. Cesaretle bu işlere girdik, inanıyorum ki özgürlük alanını genişleten bu bakış açısı, inanıyorum ki özgürlük alanlarının da zemin bulacağı bir ortama gelmiştir" diye konuştu. Madımak'ı ziyaret ederek oradaki acıları paylaştıklarını söyleyen Bakan Çelik, otelin kamulaştırılmasının tamamlandığını hatırlattı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nin daha kuşatıcı olması çalışmaları çerçevesinde geçen hafta nihai toplantıyı yaptıklarını kaydeden Çelik, 2011-2012 eğitim öğretim yılında yeni bir müfredatın çocuklara sunulacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title