Haberler

Bahçeli: 'Dağdan İndirme Planı Siyasi Bir Projedir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Teröristleri Dağdan İndirmeye Yönelik Çalışmaların, Geniş Kapsamlı Siyasi Bir Senaryonun İlk Adımı Olduğunu Belirterek, "Başbakanın, Teröristleri Dağdan İndirme Planı, Siyasi Bir Projedir" Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teröristleri dağdan indirmeye yönelik çalışmaların, geniş kapsamlı siyasi bir senaryonun ilk adımı olduğunu belirterek, "Başbakanın, teröristleri dağdan indirme planı, siyasi bir projedir" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında, terörle mücadele ile terörle müzakere arasında gidip gelen ve konumunu belirlemeye çalışan AK Parti'nin, bu projeyi hayata geçirmek için gerekli şartları hazırlama çabası içine girdiğini belirterek, "Bu af projesi geniş kapsamlı bir siyasi senaryonun ilk adımıdır. Sayın Başbakan'ın bu konudaki tutarsız ve çelişkili beyanları, siyasi af hazırlığını saklamak telaşından kaynaklanmıştır" dedi.

Devlet Bahçeli, teröristler için dağdan şehirlere inip Ankara'da siyaset yolunun açılmasının, ancak af yoluyla olacağını Başbakan'ın da çok iyi bildiğini, ancak bunu kamuoyuna açıklıkla söyleme cesaretini kendinde bulamadığını belirtti.

Bahçeli, geçmiş hükümetler döneminde benzer yasal düzenlemeler yapıldığını hatırlatarak, "Başbakan burada iki noktayı unutmuş görünmektedir. Bunlardan birincisi, sadece kendi döneminde, 2003'te çıkarılan, 'Topluma Kazandırma Yasası' ile hapishanelerdeki terör suçundan tutuklu ve bükümlü olanların serbest bırakılarak PKK dağ kadroları eksiğinin bu yolla tamamlandığı gerçeğidir. İkinci husus ise önceki hükümetler döneminde çıkarılan yasalarda, pişmanlık hükmünün ve terör örgütünü çökertecek bilgi verme şartının bulunduğu gerçeğidir. Bu hüküm ve şart Sayın Başbakanın şimdi adres gösterdiği TCK'nın 212. maddesinde de bulunmaktadır. Ancak, Sayın Başbakan bunun yeterli olmadığını söylemekte ve bu maddenin esnetilmesi ve genişletilmesi gereğinden bahsetmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Bahçeli, Başbakan'ın teröristler için pişmanlık şartını ve örgüt hakkında bilgi verme zorunluluğunu kaldırmayı amaçladığını belirterek, ''Eli kanlı terörist dağdan inecek ve 'Ben geldim' diyerek hiçbir takibata maruz kalmadan Türk toplumunun içine karışacaktır. Üstelik kendisine ödül olarak maddi yardım yapılacak, iş bulunacak, Ankara'da siyaset yapmasının yolu açılacaktır. Sayın Başbakanın süslü isimler altında pazarlamaya çalıştığı projenin özü, anlamı ve sonucu budur'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title