Haberler

Bağdat: Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı 18 Eylül'de Suudi Arabistan'da Yapılacak

Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı, 18 Eylül Pazartesi Günü Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'da Gerçekleştirilecek.

Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı, 18 Eylül Pazartesi günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilecek.

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün temsil etmesi beklenen toplantıda, başta terörle mücadele konuları olmak üzere, Irak'ın güvenliğiyle ülkenin geleceğine yön verecek yol haritasının masaya yatırılması bekleniyor.

Önümüzdeki Pazartesi günü Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı başkanlığında gerçekleştirilecek olan Irak'a komşu ülkeler dışişleri bakanları toplantısına, Suudi Arabistan ve Irak başta olmak üzere, Türkiye, Kuveyt, Suriye, Ürdün, İran, Bahreyn ve Mısır'dan temsilciler katılacak. Toplantıda, saldırıların artmasıyla birlikte, Irak'taki siyasi ve güvenlik durumunun ele alınması bekleniyor. Toplantıda, Irak'ın geleceğine yön verecek yol haritasının da masaya yatırılacağı tahmin ediliyor. Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da iştirak edeceği toplantıda ayrıca, geçtiğimiz aylarda Türkiye ve Tahran'da yapılan Irak'a komşu ülkeler toplantısından çıkan kararlar yeniden gözden geçirilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title