Haberler

Ayvalıklı Öğrenciler Çanakkale'ye Gitti

Ayvalık ilçesinden 164 öğrenci, ellerine kına yakılarak Çanakkale'ye gönderildi.

Ayvalık ilçesinden 164 öğrenci, ellerine kına yakılarak Çanakkale'ye gönderildi.

Ayvalık Kaymakamlığı öncülüğünde Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "15'liler Geliyor" adını taşıyan proje kapsamında ilçedeki okulların 9. sınıflarında eğitim gören 15 yaşındaki 164 erkek öğrenci, 26 öğretmenin koordinesinde 5 otobüsle Çanakkale'ye gitti.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, yaptığı açıklamada, düzenledikleri gezinin amacının Çanakkale ruhunu öğrencilere aktarabilmek olduğunu söyledi.

Öğrencilerin yaşayarak ve görerek Çanakkale ruhunu öğrenebilmelerini hedeflediklerini dile getiren Bahadır, şunları kaydetti:

"Görev verildiği zaman Türk gençlerinin bu göreve her zaman hazır olduklarının mesajını toplumumuza verebilmektir. Tıpkı tarihte olduğu gibi, yaş fark etmeksizin 7'den 77'ye herkesin vatan savunması için her an hazır olduklarını hatırlatmaktı. Tokatlı 15'lilere ithafen böylesi bir organizasyonu düzenlemenin mutluluğunu yaşadık. Destek veren herkese ve tüm kurumlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çanakkale Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title