Haberler

Aydın: Aydın'da Çöp Toplanmasının Mahkeme Kararı İle Durdurulması

Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) Aydın 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru üzerine, bugün öğle saatlerinden itibaren Aydın İli Merkezi'nde çöp toplama işlemi durduruldu. Mahkeme kararının Aydın Belediyesi'ne bildirilmesi üzerine basın toplantısı düzenleyen Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın'da mahkeme kararının iptaline kadar çöp toplama işlemi yapılmayacağını açıkladı.

Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) Aydın 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru üzerine, bugün öğle saatlerinden itibaren Aydın İli Merkezi'nde çöp toplama işlemi durduruldu. Mahkeme kararının Aydın Belediyesi'ne bildirilmesi üzerine basın toplantısı düzenleyen Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın'da mahkeme kararının iptaline kadar çöp toplama işlemi yapılmayacağını açıkladı.

ADÜ'nün şikayeti üzerine Aydın 2. Sulh Ceza Mahkemesi, çevre ve ziraat mühendislerinin ve tapu kadastrodan görevlendirilen birer görevlinin Aydın Belediyesi çöp depolama alanında yaptığı incelemenin ve tuttukları raporlar doğrultusunda, "Zafer Mahallesi 2577 1 parsel sayılı Zafer Mahallesi yol alanlarında davalıya ait parsellere davalı Aydın Belediye Başkanlığı'nın atık dökmek, işlemek, depolamak suretiyle yapılan müdahalesinin tespitine, davacı ve 3. kişilere zararların durdurulması ve mağduriyetin önlenmesi yolunda çöp dökme eyleminin Çevre Kanunu Hükümleri ve yönetmelikleri uygulamalarına uygun önlemlerin ivedilikle alınması gerektiği ve davalının davacı parsellerine yönelik müdahalesinin ihtiyati tedbir yoluyla önlenmesine icra dairesinin infazla görevlendirilmesine dosya üzerinde inceleme ve yapılan keşif sonucu itiraz yolu açık olarak karar verildi" kararını verdi. Kararın Aydın Belediyesi'ne iletilmesinin ardından bugün akşam saatlerinde Aydın Belediyesi Encümen Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı İlhami Ortekin, belediyeye mahkemeye veren ADÜ'ye ateş püskürdü. Mahkemenin vermiş olduğu kararın bozulana kadar Aydın'da çöp toplama işleminin durdurulduğunu açıklayan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Çöp şehir yaratmak isteyenlerin gözü aydın. Fakat unuttukları bir şey var onlar da bu çöp şehirde yaşayacaklar. Bugüne kadar yıllardır çöplerin yanında yaşayanlar bugüne kadar bu çöplerden rahatsız olmadılar da tam yeni çöp depolama alanının ihalesi yapılıp, inşaatına başlandığı zaman rahatsız oldular. Ben buna bir anlam veremiyorum. 15 yıldır bu çöp alanının içinde yaşayan, belediyenin tam bu sorunu halledeceği zaman belediyeye mahkemeye vererek, bu kararın alınmasında etkili olan ve 150 bin nüfuslu bu Aydın halkının mağdur olmasına neden olanları kınıyorum. Bu kararın alınmasında etkili olanlar kendilerinin de bu şehirde yaşadıklarını unutuyorlar. Mahkemenin almış olduğu karar iptal olana kadar çöp toplama işine son verdik. Aydın Belediyesi'nin temizlik işçileri tatildedir" dedi. Belediye Başkanı Ortekin, konu hakkında Aydın Valisi Mustafa Malay'la görüşmesinin ardından, şehrin sokaklarında anons aracı gezdirerek, kararı halka duyurmaya başladı. Anons araçlarından yapılan duyuruyla şaşkına dönen Aydınlı vatandaşlar, alınan kararı ve mahkemeye verilen şikayeti yadırgadıklarını belirterek, Aydın'ın bugüne kadar övündükleri temizlik hassasiyetinden mahrum kalacakları için üzgün olduklarını söyledi.

Diğer yandan mahkeme kararının Aydın Belediyesi'ne bildirilmesinin ardından kararın reddi için Aydın 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuran belediyeye 12 Temmuz 2006 günü davanın görüşülmesi için zaman verildi. Dava günü verilmesinin ardından Belediye Başkanı İlhami Ortekin, 12 Temmuz 2006 tarihine kadar kesin olarak Aydın'da çöp toplanmayacağına duruşmada da karar bozulmadığı taktirde belediyenin çöp toplamama işlemine devam ettireceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title