Haberler

Avrupa'da İnsan Hakları İhlalleri

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, her fırsatta Türkiye’ye insan hakları uyarısı yapan ülkelerin sığınmacılara karşı aldıkları tavırların sadece mülteci haklarına değil, insan haklarına da aykırı uygulamalar olduğunu söyledi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, her fırsatta Türkiye'ye insan hakları uyarısı yapan ülkelerin sığınmacılara karşı aldıkları tavırların sadece mülteci haklarına değil, insan haklarına da aykırı uygulamalar olduğunu söyledi.

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce ile birlikte düzenlediği basın toplantısında,İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde Mülteci Hakları İnceleme Komisyonu adında bir alt komisyon kurulduğunu belirten ve alt komisyonun yapacağı çalışmaları anlatan Atay Uslu, dünyada sığınmacılar için neler yapıldığına da bakacaklarını söyledi. Avrupa'da yabancı düşmanlığının hat safhada olduğunun, Almanya'da geçen yıl bine yakın sığınmacı evine saldırı olduğunun altını çizen Uslu, "Son günlerde hükümetler nezdinde de insan hakları ihlalleri, sığınmacı hakları ihlalleri ortaya çıkmaya başladı. Galler'de yaşayan sığınmacılara renkli bilezik takma zorunluluğu getirildi. Bilezikleri takmıyorlarsa yemek alamıyorlar. Bu sığınmacılara karşı bir ayrımcılıktır. İngiltere, Suriyeli sığınmacılar kırmızı kapılı evlere yerleştirilmeye başlandı. Yabancı düşmanlığının hat safhada olduğu Avrupa'da böyle bir şeyin yapılması düşmanlığı körüklemektir. İtalya'da konu ticari hale getirildi, mülteci çocuklara mülteci çocuk kostümü satılmaya başlandı. Akdeniz'de her gün onlarca çocuk ölürken bunu ticari bir meta haline getirdiler, utanılacak bir durum. Danimarka'da bir kanun kabul edildi, Danimarka'ya gelen sığınmacıların değerli eşyalarına el konuluyor bakım masrafları için. Coğrafyamıza insan hakları dersi vermek isteyen bu hükümetleri kınıyoruz" dedi.

Türkiye'de 2.5 milyon Suriyeli'nin ikamet ettiğini belirten ve Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara hem kapılarını hem de gönlünü açtığını kaydeden Uslu, "Yaklaşık olarak 10 milyar dolar civarında Suriyeliler için harcamamız oldu. Şimdi Avrupa 3 milyar euro hibe edecek. Bu hibeyi bize değil Suriyelilere yapacak. Külfet paylaşımı öngörülürken insan hakları ihlali yapmamaları konusunda Avrupa'yı uyarıyoruz" diye konuştu.

Avrupa'da mültecilere yönelik uygulamaların sadece mülteci haklarına değil, insan haklarına da aykırı olduğunun altını çizen Uslu, "Bize sürekli insan hakları konusunda uyarıda bulunan ülkelerin bunu yapması esefle kınanması gereken, onur kırıcı bir durum. Bunun örnekleri Nazi döneminde de ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin sığınmacılara yönelik yaklaşımının hiçbir karşılık beklemeden yapılan yardımlar olduğunu kaydeden Sait Yüce ise, "Bizim sığınmacılar meselesine yaklaşımımız, İslam medeniyetinin esası olan Ensar anlayışıyladır. Hiçbir karşılık beklemeden yapılan yardımlardır. Ancak, Batı medeniyetinde yanlış ve kötü uygulamalar yapılmaktadır. Bunları yapan ülkeleri şiddetle kınıyoruz. Danimarka'da çıkartılan kanun feci bir insan hakkı ihlalidir. Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde yapılan uygulamalar bu insanlara yapılan haksızlıktır" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

AK Parti Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title