Haberler

Avni Anıl Sonsuzluğa Uğurlanıyor

İzmir'de Vefat Eden Türk Sanat Müziği Bestekarı ve Devlet Sanatçısı Avni Anıl için İzmir Valiliği Önünde Devlet Töreni Düzenlendi.

İzmir'de vefat eden Türk Sanat Müziği Bestekarı ve Devlet Sanatçısı Avni Anıl için İzmir Valiliği önünde devlet töreni düzenlendi. Törene Anıl'ın ailesi, Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, Oğuz Oyan ve Mehmet Ali Susam, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu ve Anıl'ın öz geçmişi okundu.  Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, en son 6 ay önce  Ankara'da bir konserde bir araya geldiği Anıl'ın, Türk Sanat Musikisinin  ve çağın en önemli bestekarlarından olduğunu belirtti.

Şener, “Güfteyi çok iyi seçerdi. O güfteye uygun besteyi çok iyi  yapardı. Bu nedenle Türk Sanat Müziği sevenlerinin gönlünde yer  etmiştir. İyi bir dosttu, iyi bir sanatkardı” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mustafa Atalar  ise Bakan Ertuğrul Günay adına yaptığı konuşmada Anıl'ın Türk kültürü ve  sanatı için büyük bir sanatçı olduğunu ve “gönüllerden, dillerden  düşmeyecek şarkılara imza attığını” söyledi.

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Kutlu Payaslı da Anıl'ın son 50 yılın en  büyük sanatçılarından olduğunu ifade etti.

Anıl'ın çok iyi bir dost olduğunu da kaydeden Payaslı, “Onu  şarkılarında saygıyla anacağız” dedi.

Tören boyunca Anıl'ın eşi Mine Anıl ve kızları Alev Anıl Işıkçı ve Eser  Tunal'ın ağladıkları gözlendi.

Anıl'ın cenazesi Alsancak Hocazade Camisi'nde ikindi vakti kılınacak  namazının ardından Balçova Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title