Haberler

AVM Yöneticisi, Köyüne Dönüp Hayvan Yetiştiriciliği Yapmaya Başladı

Güncelleme:

İstanbul'da AVM'lerde yöneticilik yapan 32 yaşındaki Eyüp Soydemir, Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Çukurören köyüne yerleşti. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Soydemir, "İstanbul hiç aklıma gelmiyor" dedi.

İstanbul'da ailesiyle uzun yıllar ticaret yapan, çeşitli AVM'lerde üst düzey yönetici olarak çalışan 32 yaşındaki Eyüp Soydemir, memleketi Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Çukurören köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine başladı.

HİBE DESTEĞİYLE 1,5 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTI

Devletten aldığı hibe desteğiyle köyünde 1,5 milyon lira yatırım yapan Soydemir'in 1,5 yıl önce satın aldığı 150 küçükbaş hayvan sayısı da geçen sürede 600'e yaklaştı. Soydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üsküdar'da doğduğunu, hem okuyup hem ticaret ile uğraştığını, okul bittikten sonra tamamen ticarete atıldığını söyledi.

AVM Yöneticisi, Köyüne Dönüp Hayvan Yetiştiriciliği Yapmaya Başladı

AVM'LERDE YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞIYORDU

Uzun süre ticaret yaptıktan sonra çeşitli AVM'lerde yönetici olarak çalıştığını ancak İstanbul'un kalabalığının insanı strese soktuğunu, aileyle yeterince ilgilenmeye bile imkan vermediğini dile getiren Soydemir, 2 yıl önce bir arkadaşının da tavsiyesiyle çiftlik kurmaya karar verdiğini belirtti.

AVM Yöneticisi, Köyüne Dönüp Hayvan Yetiştiriciliği Yapmaya Başladı

EŞİNİ DE İKNA EDİNCE HAREKETE GEÇTİ

Bunun üzerine 300 dönümlük arazilerinin bulunduğu Bilecik'te bu işi yapmaya karar verdiğini anlatan Soydemir, eşinin de kabul etmesiyle hazırladığı projeyle hibe desteği için ilgili kurumlara müracaat ettiğini bildirdi. Soydemir, "2016 yılında inşaatına başladık. Yaklaşık bir sene inşaat sürecimiz oldu. 2017'nin ilk aylarında hayvanlarımızı aldık. Yaklaşık 1,5 senedir burada hayvan bakıyorum. Hamdolsun memnunum. 1,5 milyon liraya yakın para harcadım buraya. Tabii eksiklerimiz var. 150 küçükbaş hayvan ile başladım, hayvan sayım 600'e yaklaştı. İki yılda 3 doğum elde ediyoruz. Yaklaşık 2 ay sonra üçüncü doğumlar başlayacak." diye konuştu.

AVM Yöneticisi, Köyüne Dönüp Hayvan Yetiştiriciliği Yapmaya Başladı

"İSTANBUL HİÇ AKLIMA GELMİYOR"

Soydemir, köyde sağlıklı beslendiklerini aktararak şunları kaydetti: "Burada sağlıklı yaşıyoruz, stres yok. Cep telefonunu bir kenara koyuyorsun, cüzdan zaten taşımıyorsun. Ekmeğini kendin yapıyorsun, yumurta taze, her şey sağlıklı, süt günlük. İstanbul hiç aklıma gelmiyor çünkü İstanbul'da gelirin ne kadar yüksek olursa olsun ne kadar iyi bir şey almaya da çalışsan burası gibi olmuyor. Organik satan bir marketten alışveriş yapsanız bile burada kümesten yumurta almak çok farklı bir şey."

İşte Soydemir'in hayatından kareler;

AVM Yöneticisi, Köyüne Dönüp Hayvan Yetiştiriciliği Yapmaya Başladı

AVM Yöneticisi, Köyüne Dönüp Hayvan Yetiştiriciliği Yapmaya Başladı

AVM Yöneticisi, Köyüne Dönüp Hayvan Yetiştiriciliği Yapmaya Başladı

AVM Yöneticisi, Köyüne Dönüp Hayvan Yetiştiriciliği Yapmaya Başladı

Kaynak: AA / Güncel

3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (88)

FAZLI ASLANTÜRK:

müslüman bir kimsenin şehirlileştikten sonra köye yerleşerek köylüleşmesi zina dan daha büyük bir günahtır, niçin ?1- aklı küçülür2- görgüsü ve nezaketi zayıflar3- köy köylüye kalmaz ve köyler harap olur4- köylü de şehre taşınmak zorunda kalır şehri ve şehirliyi rahatsız eder5- gıdaların bereketi ve lezzeti azalır6- müslümanın aklını küçültmeye hakkı yoktur devamlı kendisini yenilemek zorundadır yenilenme de köyde olmaz vedaha neler nelertabi ki anlayana

0
64
yanıtYanıtla
coşkun:

bonzai içtin galiba yoksa normal bir kafaya sahip insanın yazacağı bir sey değil bi

yanıt17
yanıt1
Ahmet bey:

Affedersiniz de ne kullanıyorsunuz ?

yanıt3
yanıt1
ASLI:

BEN YAPAMAM. TEZEK KOKUSU İLE YAŞAYAMAM. TEZEK KOKUSU NE BİLMİYORUM AMA GÜZEL Bİ ŞEY OLDUĞUNUDA SANMIYORUM. KÖY HAYATI BANA GÖRE DEĞİL. KÖYDE YAŞAYACAĞIMA HİÇ YAŞAMAYIM DAHA İYİ.

1
42
yanıtYanıtla
eren:

İyide bunu niye yazdın anlamadık, bilmediği kokuyu kötüleyen mal.

yanıt1
yanıt1
efsane:

tezek kokusunu merak ediyorsanız tuvalette burnunuzdan derin derin nefes alın

yanıt0
yanıt1
Adınızı Yazın:

hayirli ugurlu olsun kardesim en iyi isi yapiyorsun emin ol saglik icin bir numarabasarilar vede uzun ömurler versin kal saglicakla berlin

35
1
yanıtYanıtla
ASLI:

LAN AMLA ÇOK KÖYDE YAŞAMAYA MERAKLI VARMIŞ. SİZİ ZORLA TUTANMI VAR GİDİN YAŞAYIN. BOL BOL TAZE TEZEK KOKUSU ÇEKİN İÇİNİZE BELKİ BİŞEYE İYİ GELİYORDUR. ÇOĞUNUZ 1 HAFTA DAYANAMZSINIZ. BİRAZ KALABALIK AMA BEN İSTANBULDA MUTLUYUM. KEŞKE ŞEHRİN YÜZDE 70''İ KÖYE DÖNSE BİRAZ RAHATLARIZ.

4
21
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı:

Zirrttooo Once konuşmayı sen ögren zaten adam olsan büyük harflerle yazmazdın kabalığın yazılarına yansıyor Allah insanları senin gibilerin şerinden korusun

yanıt8
yanıt1
ZORT:

SENDE İÇİNE BAŞKA BİŞEY ÇEKERSİN ŞEHİRDE.

yanıt3
yanıt1
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title