Haberler

'Atatürk İlke ve Devrimlerine Sahip Çıkılsın'

Cumhurbaşkanı Sezer, 'Başımızı Her Dönemde Dik Tutabilmek İçin Cumhuriyetimizi Ödünsüzce Yaşatmalı, Atatürk İlke ve Devrimlerine Sahip Çıkmalı' Dedi.

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "Başımızı her dönemde dik tutabilmek için Cumhuriyetimizi ödünsüzce yaşatmalı, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmalı, genç kuşakların tarihimizi iyi öğrenmelerini ve Atatürkçü düşünceyi özümsemelerini sağlamalıyız" dedi. Sezer, Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda yüceltmek, çağdaş uygarlığın güçlü ortaklarından biri durumuna gelmesini sağlamanın, ulus ve devletin temel sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

ANKARA (ANKA) – Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "Başımızı her dönemde dik tutabilmek için Cumhuriyetimizi ödünsüzce yaşatmalı, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmalı, genç kuşakların tarihimizi iyi öğrenmelerini ve Atatürkçü düşünceyi özümsemelerini sağlamalıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türk Ulusu'nun tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermediğine dikkat çeken Sezer, "Türk Ulusu, yurdu için gerektiğinde canını vermekten kaçınmamış, ordusuyla kenetlenerek büyük başarılara imza atmıştır. Yurttaşlarımızın kararlılığı ve özverisi, ordumuzun güç ve cesareti, bizlere bugün de övünç duyduğumuz zaferler kazandırmış, bu zaferler Türk Ulusu'nun varlığını ve saygınlığını güçlendirmiştir" dedi.

26 Ağustos 1922'deki Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi'nin, tam bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, laik ve demokratik yeni Türk Devleti'nin kurulmasının yolunu açtığına işaret eden Sezer, "Ulusumuzun kararlılığını ve istencini, kahraman Ordumuzun cesaretini büyük bir zafere dönüştürerek onurumuzu koruyan ve varlığımızı güçlendiren Yüce Atatürk, kurduğu Cumhuriyet ve gerçekleştirdiği devrimlerle, bizlere çağdaş bir devlet ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir" diye kaydetti.

Türkiye'nin Cumhuriyetin sağlam temellerine ve sarsılmaz ilkelerine dayanarak sürekli geliştiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Sezer'in mesajı şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda yüceltmek, çağdaş uygarlığın güçlü ortaklarından biri durumuna gelmesini sağlamak, Ulus ve Devlet olarak temel sorumluluğumuzdur.

Başımızı her dönemde dik tutabilmek için Cumhuriyetimizi ödünsüzce yaşatmalı, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmalı, genç kuşakların tarihimizi iyi öğrenmelerini ve Atatürkçü düşünceyi özümsemelerini sağlamalıyız.

Bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan zaferleri kazanan başta büyük komutan ve üstün devlet adamı Atatürk ve O'nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Zafer Haftası'nı kutluyor, Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum."

Sezer, ayrıca Malazgirt Zaferi'nin 936. yıldönümünü de kutladı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
title