Haberler

Atatürk Havalimanı'nda Tarihi Sikke Ele Geçirildi

Atatürk Havalimanı Gümrük Ekipleri, Kaçak Yollardan Türkiye'ye Sokulmak İstenen Tarihi Değeri Yüksek 87 Sikke ile Farklı Ülkelere Ait Çok Sayıda Kağıt Para Ele Geçirdi. Sikkeleri Türkiye'ye Sokmak İsterken Yakalanan 3 Kişi, Kendilerini "Kaçakçı Değil Koleksiyoncuyuz" Diyerek Savundu.

Atatürk Havalimanı gümrük ekipleri, kaçak yollardan Türkiye'ye sokulmak istenen tarihi değeri yüksek 87 sikke ile farklı ülkelere ait çok sayıda kağıt para ele geçirdi. Sikkeleri Türkiye'ye sokmak isterken yakalanan 3 kişi, kendilerini "Kaçakçı değil koleksiyoncuyuz" diyerek savundu.

Gümrük ekipleri, Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla dün akşam saatlerinde Münih'ten İstanbul'a gelen A.T (35), H.S (42) ve N.C (57) adlı yolcuların bagajlarında tarihi eser bulunduğu yönünde ihbar aldı. Gümrük çıkışında yolcuları durdurarak bagajlarını arayan gümrük ekipleri, müzelik değeri bulunan ve alım satımı yasak 87 sikke ile farklı ülkelere ait çok sayıda kağıt para ele geçirdi.

Gözaltına alınan A.T (35), H.S (42) ve N.C (57) kendilerini "Kaçakçı değil koleksiyoncuyuz" diyerek savundu.

Gözaltına alınanlardan N.C. adlı zanlı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde gazetecilerin sorularıyla karşı karşıya kaldı. Bir gazetecinin "Herkes yurt dışına kaçırırken siz yurt dışından Türkiye'ye getiriyorsunuz" şeklindeki sorusuna, ülkeye iyilik yaptıklarını ifade ederek, kaçakçı değil koleksiyoncu olduklarını, millet eserleri yurt dışına çıkarırken kendilerinin bunları Türkiye'ye getirdiklerini söyledi.

Gümrük ekipleri, olay üzerine İstanbul Arkeoloji Müzesi'nden arkeolog Turan Gökyıldırım'ı tanımlama ve değer tespiti için havalimanına çağırdı.

Havalimanına gelen müze yetkililerinin incelemelerinin ardından sikkelerin 2863 sayılı yasa kapsamında "tasnif ve tescile tabi, alım satımı yasak, taşınır değerde müzelik kültür varlığı" olduğu tespit edildi.

Türkiye'ye kaçak olarak sokulmak üzere getirilen tarihi eserlerin içinde 1806 yılına ait gümüş bir Osmanlı sikkesi, bakırdan iki İslami sikke, gümüşten 23 Osmanlı sikkesi, 16. yüzyıla ait altından 37 Osmanlı sikkesi, 19. yüzyıla ait altından 14 Osmanlı sikkesi, II. Abdülhamit Sultan'a ait gümüşten 9 sikke ve 1786 yılına ait bir altın Avrupa sikkesi bulundu.

(ÖFA-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title