Haberler

Asgari ücret zammı için 4 Aralık'ta yapılacak ilk toplantı internet üzerinden gerçekleştirilecek

Güncelleme:

4 Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki ilk toplantının Kovid-19 tedbirleri doğrultusunda çevrim içi yapılması kararlaştırıldı. İşçi ve işverenin ev sahipliğinde diğer toplantıların düzenleniş yöntemi ise ilerleyen günlerde netleşecek.

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları, 4 Aralık'taki ilk toplantıyla başlayacak. Bu yıl, koronavirüs (Kovid-19) salgının gölgesinde yapılacak asgari ücret görüşmeleri, tedbirlerden de etkilenecek.

Normal şartlarda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki ilk toplantının ardından işçi ve işveren temsilcilerinin ev sahipliğinde ayrı ayrı toplanıyor, son toplantısını yine Bakanlık'ta yapıyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek 4 Aralık'taki ilk toplantının bu sene Kovid-19 tedbirleri doğrultusunda internet ortamında çevrim içi yapılması kararlaştırıldı. İşçi ve işverenin ev sahipliğinde diğer toplantıların düzenleniş yönteminin ise ilerleyen günlerde netleşeceği öğrenildi.

YENİ ASGARİ ÜCRET, DÖRT TOPLANTININ ARDINDAN BELİRLENİYOR

Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyonda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsil ediyor.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında açılış ve kapanış toplantılarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda yapan komisyon, ara toplantılarını ise işçi ve işveren temsilcilerinin ev sahipliğinde ayrı ayrı gerçekleştiriyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 2 BİN 324 LİRA

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 943 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 324 lira 71 kuruş olarak uygulanıyor. Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediği için net 2 bin 501 lira 55 kuruş olarak hesaplanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 3 bin 458 lira. Bunun 2 bin 943 lirasını brüt asgari ücret, 456 lira 17 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 58 lira 86 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Aralık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (47)

ghj:

söz konusu mıllet oldumu elleri titrer. !

26
1
yanıtYanıtla
ZAMCIK:

sadece 15 20 kısının katılım sağlıyacagı buyuk bır toplantı salonlarımı yokmus yoksa ben ayarlayım mıllet toplu tasımada ust uste gıdıyor onların kı can degılmı mılletın yararına olacak bır ıs oldugu ıcın mı bu onlemler yazık gercekden cok yazık ınsanlara uc kurus zam yapacaksınız onun da ne kadar az olması ıcın elınızden gelenı yapıyorsunuz

24
3
yanıtYanıtla
Hakan:

Daha yeni uyanmaya basladı bazılari. İyi sizin yüzünüzden kac senedir neler yasadık. İnsallah herkes uyanırda ona göre oy verir

yanıt0
yanıt0
Angara 06:

ne farkedecek kim katılırsa katılsın kendi istedikleri ücreti veriyorlar kendi tuzları kuru nasıl olsa işçi hangisinin umurunda

19
1
yanıtYanıtla
AYNN:

nasıl olsa sizin istediginiz olacak niye gerçekten VATANDAŞ için çalışıyomussunuz, uğraşıyomuşsunuz havası veriyosunuz. . . gerçi bu KOYUN''lara müstehak ama İNŞALLAH asgarii ücretliden beter durumlara düşersiniz. . .

17
2
yanıtYanıtla
Ali:

Açıklanan enflasyonun 2 puan fazlası boşa tiyatro oynamayın

17
1
yanıtYanıtla
ŞŞ:

ÇALIŞAN KİMSENİN UMRUNDA DEGİL, DANIŞIKLI , GÖSTERMELİK GÖRÜŞME YAPILIYOR, 2700 2800 CİVARI BİR ÜCRET BELİRLENECEK, FAZLASINI BEKLEMEK İYİMSERLİK OLUR, BUNLARA DERSİ SANDIKDA VERİLMESİ LAZIM, AMA İNSANLARIN ÇOGU BALIK HAFIZALI. . . . . . .

16
1
yanıtYanıtla
Yiğido4:

Neden bu kadar uğraşıpta kendinizi yoruyorsun ki. Herşey ortada bu sene herşey en az % 50 zam geldi oda en az. Sizde % 40 verin biz razıyız onun altında olursa hepten sıkıntı demektir

14
2
yanıtYanıtla
REALİST:

bu memlekette gün geçtikçe ücret dağılımındaki uçurum daha da büyüyor bir tarafta 3 beş kişi diğer tarafta milyonlar var lakin ülkenin gayri milli geliri üç beş kişiye akıyor iyiki müslüman toplumuz ya olmasaydık acaba ne olurdu

14
1
yanıtYanıtla
AFYONLU:

ALLAH BU ASGARİ ÜCRETİ BELİRLERKEN 1-2 TL BİLE EKSİK VERMEK İÇİN ELİNDEN GELENLERİ HER KİM YAPIYORSA CENNET YÜZÜ GÖRMESİN

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title