Haberler

Araç muayenede yeni düzenleme: Ağır hasarlı araçlar bir ay içinde herhangi bir istasyonda tekrar muayeneye girebilecek

Güncelleme:

Araç muayenede yeni bir düzenleme yapıldı. Araç sahiplerinden gelen yoğun talep sonrası yapılan değişiklikle, muayenede ağır kusurlu bulunan araçlar artık bir aylık süre içinde hiçbir sınırlama olmadan herhangi bir istasyonda tekrar muayeneye girebilecek.

Araç muayenede, yüz binlerce araç sahibinin uzun süredir dile getirdiği bir talep doğrultusunda önemli bir değişiklik yaşama geçirildi. Araç muayenesi sonucunda "emniyetsiz" veya "ağır" sınıfına giren kusurları saptanan ve muayeneden geçemeyen araçların, bir aylık süre içinde yapılacak muayene tekrarından muayene ücreti alınmıyor. Ancak bu konuda sınırlayıcı bir koşul bulunuyordu. Muayene tekrarının aynı istasyonda yapılması zorunluydu.

MEVZUATTA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, mevzuatta yaptığı değişiklikle bu araçların, bir aylık süre içinde hiçbir sınırlama olmaksızın Türkiye'nin her yanındaki istasyonda muayeneye alınmasının önü açıldı.

Araç muayenede yeni düzenleme: Ağır hasarlı araçlar bir ay içinde herhangi bir istasyonda tekrar muayeneye girebilecek

"RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI"

Kaynaklar, HABERTÜRK'e yaptıkları açıklamada, "Düzenleme ile araç sahiplerine, kusuru giderdikten sonra Türkiye'nin her yanındaki istasyonda süresi içinde muayeneye girme olanağı sunuldu. Aynı istasyona gitme zorunluğu ortadan kaldırıldı. 1 Nisan'da yeni uygulamaya geçilecek" dedi.

Kaynaklar, söz konusu "Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik"in kısa bir süre önce Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı. İşte o madde:

"Yapılan araç muayenesi sonucunda 'emniyetsiz' veya 'ağır' sınıfına giren kusurları tespit edilen ve muayeneden geçemeyen araçların bir aylık süre içinde yapılacak muayene tekrarından muayene ücreti alınmaz. Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

sen istiyor duj:

12dk süren muayene için 373 TL ödedim. saatlik ücreti 1. 865 TL olur. Rus bebek bakıcısı olsan bu kadar kazanamazsın

69
0
yanıtYanıtla
Nazım:

Amma iş yapmışlar muayene fiyatları ne olacak ondan haber ver

54
1
yanıtYanıtla
Hüseyin Özdemir:

Araba muayenesi büyük soygun tek kelimeyle

45
1
yanıtYanıtla
Ashabi:

Gündem yaratıyorlar sacma sapan düzenlemelerle milletin istedigi bu degildi bunlar bunu yaptı gereksiz ücreti düsüş yapın hakkı neyse onu alın helal etmiyrm hakkımı

18
0
yanıtYanıtla
meczup:

bunlar hep algı mühendisliği muğlak ifadelerle kelime oyunlarıyla katakulleli cümlelerle sanki bir lütuf sunuyorlar milleti inek gibi sağıyor her şeyi yandaşa suriyelilere dağıtıyorar muayenede ağır kusur almış bir araç usulen o andan itibaren trafiğe çıkamaz ancak çekiciyle kusurunun gdeceği yere taşınır allahtan bunlar muayeneden çıkan araçları çevirmiyorlar çünkü kusurlu araçlarda tamire çekiciye konmadan kendi gidiyor inşallah eşeği aklına karpuz kabuğunu sokmamışızdır

14
4
yanıtYanıtla
sami:

Neye göre ağır hasarlı. Araç pert , agır hasar kaydıyla trafikte cirit atıyor. Siz önce araç sahiplerini sömüren zihniyet ve alınan fahiş muayene ücretlerine kafa yorun. Kredi kartılya ödeme yapılmasının önü açılacakmış. Kazığı yedikten sonra ha Veli, Ali , ha Ali Veli

12
2
yanıtYanıtla
fck:

bunlar hep dış şer odaklarınıın işi amerika ortalığı karıştırıyor hep . . . .

11
3
yanıtYanıtla
HIRT ISLER:

Agır hasarlı acarları trafıkten men edin , kanun çıkarın araç sahıbı parasının tamamını sıgorta sırketınden alsın

5
4
yanıtYanıtla
Mehmet İkizoğlu:

Her hangi bir sebepten dolayı araç muayene istasyonununa gidemeyecek durumda muayene tarihi geçince muayene ücretini cezalı ödemek durumunda kalınılıyor bu uygulama yanlış araç kaza yapmış tamir hanede nasıl gidecek muayeneye bu uygulama duzeltilmeli acilen

3
0
yanıtYanıtla
VATANDAS:

Yanlizca ağir hasarli arac 2. Kez farkli muayene istasyonuna gidebilecekmis. Emniyetsiz araçlar trafiğe asla cikamaz

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title