Haberler

Antalya'da "Yaşlı ve Engelliler İçin Yolcu Taşımacılığının Geliştirilmesi Çalıştayı"

Antalya'da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye'de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği Projesi kapsamında, "Yaşlı ve Engelliler İçin Yolcu Taşımacılığının Geliştirilmesi Çalıştayı" düzenlendi.

Antalya'da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye'de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği Projesi kapsamında, "Yaşlı ve Engelliler İçin Yolcu Taşımacılığının Geliştirilmesi Çalıştayı" düzenlendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Erol Yanar, Kundu Oteller Bölgesi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında, 24 ay sürecek projenin Türkiye'nin en kapsamlı erişilebilirlik projesi olduğunu söyledi.

Proje süresince Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bu tür projeleri geliştirmiş uzmanlarla çalışılacağını belirten Yanar, Türkiye'deki ulaşım hizmetlerine erişimi en iyi noktaya taşıyacak yol haritasını çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kültürden gelen ve art niyetli olmayan bir yaklaşımla engellilere yönelik düşünce sisteminin hak değil, yardım temelli olduğunu ifade eden Yanar, "Yardım ise bir tarafı edilgen kılıyor. Benim önerim, yardım yerine dayanışmayı bu işin merkezine koymak. Bu proje, bu bilincin yaygınlaşmasına ve yerleşmesine hizmet edecek. Projede, engellilerimiz, yaşlılarımız, hareket kısıtlılığı olan vatandaşlarımız edilgen değil, etken olacak." dedi.

Yanar, şunları söyledi:

"Herkes için erişilebilir hizmet, hareket kabiliyetine göre sunulmayı gerektirir. Erişilebilirliğin geliştirilmesiyle, sosyal hayat, engel, yaş kısıtlılığı gözetilmeden daha fazla insanı kucaklayacak, farkındalığı toplumun her sathına yayacaktır. Erişilebilirlik bir süreçtir, evinizden çıktığınızda varmak istediğiniz noktaya varıncaya kadar ulaşım da dahil olmak üzere bu zincirin halkalarını oluşturuyor. Dolayısıyla halkalardaki bir kopukluk, o erişilebilirliğin önünde ciddi bir engel olarak duruyor. İşte bu çalıştay tam da bu nedenle büyük önem taşıyor. Farkındalığı artırmalıyız, farkındalığı artıracak projeleri sürekli gündemde tutmalıyız. Eğitim yine bu işin olmazsa olmazı. Anaokulundan üniversitelerimize kadar mutlaka bunu gündemde tutacak projeleri yapmak durumundayız."

Çalıştaya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarından, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve üniversitelerden 150 temsilci katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title