Haberler

Antalya: Balet Tan Sağtürk'ün Kardeşi Hakim Karşısında

Antalya'da kiralanan bir villanın bahçesinde kemerle boğularak öldürülen ve gömüldükten sonra üzeri betonla kapatılan işadamı Fikri Şirin'in katil zanlısı olarak tutuklanan ve aralarında balet Tan Sağtürk'ün kardeşi Han Taygun Sağtürk'ün de bulunduğu 3 kişinin "ağırlaştırılmış müebbet" cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Antalya'da kiralanan bir villanın bahçesinde kemerle boğularak öldürülen ve gömüldükten sonra üzeri betonla kapatılan işadamı Fikri Şirin'in katil zanlısı olarak tutuklanan ve aralarında balet Tan Sağtürk'ün kardeşi Han Taygun Sağtürk'ün de bulunduğu 3 kişinin "ağırlaştırılmış müebbet" cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıklar Han Taygun Sağtürk (33), Kevser Çiftçi (43), Orhan Bıyık ve avukatlarıyla öldürülen işadamı Fikri Şirin'in eşi Aynur Şirin, kızları Ceren ve Ayca Şirin, işadamının kardeşi Hasan Şirin ile müdahil avukatları katıldı. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandıkları davada Han Taygun Sağtürk, 7 aydır cezaevinde bulunduğu sürede ailesine tehditler geldiğini ve ailesini korumak için susma hakkını kullanacağını söyledi. Daha önceki verdiği ifadelerini kabul etmediğini belirten Sağtürk, "Olayın şokuyla emniyet ve savcılığa verdiğim ifadeler yanlışlıklar içeriyor. Bu nedenle daha önceki ifadelerimi kabul etmiyorum. Ben karıncayı daha incitmeyecek bir aile yapısıyla yetiştirildim. Böyle bir olaydan dolayı sizin karşınızda olmaktan utanıyorum. Hayatımda hiç bu kadar yakından ölü görmedim" dedi.

Olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen Kevser Çiftçi ise, hiçbir suçu olmadığını söyledi. Cezaevinde bulunduğu 7 ay boyunca susma hakkını kullanmaya zorlandığını öne süren Çiftçi, "Ben birini para için öldüremem, çünkü benim çok zengin bir kocam var" dedi. Fikri Şahin cinayetini gazetelerden öğrendikten sonra bulunduğu İzmir'de kendi isteğiyle teslim olduğunu belirten Çiftçi, hiçbir suçlamayı kabul etmediğini ve suçsuz olduğunu savundu. İşadamının kimler tarafından öldürüldüğünü ve cesedin, kiraladığı villaya nasıl gömüldüğünü bilmediğini kaydeden Çiftçi, Almanya'da yaşayan eşiyle güzel projelerinin bulunduğunu, bunların başında da Antalya'ya engelli çocukların eğitim göreceği bir rehabilitasyon merkezi kurulması geldiğini söyledi.

Çiftçi, mahkeme başkanının, "İşadamının öldürülme olayında kullanılan aletlerin, senin kiraladığın villadan alındığı tespit edildi. Bunu nasıl açıklıyorsun?" sorusuna, "Bu konulara ben de açıklık getiremiyorum. Ama suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum" diye cevap verdi. Fikri Şirin ile hiçbir duygusal ilişkisi bulunmadığını kaydeden Kevser, öldürülen işadamıyla sık sık görüştüklerini ifade etti.

Olayın sanıklarından Orhan Bıyık, Fikri Şirin'i tanımadığını ve hiç görmediğini belirtti. İşadamını öldürme suçlamalarını kabul etmeyen Bıyık, Kevser Çiftçi ile birlikte çalıştıkları İzmir'in Selçuk İlçesi'nden tanıştığını ifade etti.

Mahkemede dinlenen Fikri Şirin'in eşi Aynur Şirin, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Duruşma sonunda Kevser Çiftçi, mahkemeye 30 sayfalık bir savunma metni sundu. Dava 26 Temmuz 2006 tarihine ertelendi.

14 Kasım 2005'te ortadan kaybolan işadamı Fikri Şirin (60), tur rehberi Kevser Çiftçi'ye kiraladığı merkeze bağlı Düzlerçamı Beldesi Yukarı Karaman Köyü'ndeki villasının bahçesinde kemerle boğularak öldürülmüş ve cesedi üzerine beton dökülerek kapatılmıştı. Olayla ilgili olarak polis, kredi kartları kullanımından izini sürdüğü Tan Sağtürk'ün kardeşi Han Taygun Sağtürk ile ona yardım eden Orhan Bıyık'ı gözaltına almış, azmettirici olduğu iddia edilen Kevser Çiftçi de İzmir'de yakalanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title