Haberler

Ankara'ya Dev Hastane İhalesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara için açıkladığı projeler arasında yer alan Etlik Entegre Sağlık Kampüsünün ihalesi yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara için açıkladığı projeler arasında yer alan Etlik Entegre Sağlık Kampüsünün ihalesi yapıldı.

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Yapım İşleriyle Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi İhalesi, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığında gerçekleştirildi.

Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanı Abdulvahap Yılmaz, ihale öncesinde yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük sağlık kompleksinin ihalesini yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de ilk kez uygulanan kamu-özel ortaklığı modelinin dünyada ve Avrupa'da yayın olarak kullanıldığını anlatan Yılmaz, bu çerçevede ilk ihaleyi Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü için yaptıklarını belirtti.

Dünyanın en büyük sağlık kampüsü olma özelliğine sahip tesisin 3 bin 566 yatak kapasiteli olacağını ve 1 milyon 500 bin metrekare alan üzerine kurulacağını bildiren Yılmaz, kampüste 1 genel, 7 dal hastanesi bulunacağını kaydetti.

Kampüste tedaviye gelenlerin yeşilin her tonuyla karşılaşacağını, otoparkların yer altında olacağını, çevre düzenlemesinde havuzların, şelalelerin bulunacağını, çocuklar için oyun alanları yapılacağını anlatan Yılmaz, kampüste bütün sosyal ihtiyaçların karşılanabileceği alanlara yer verileceğini söyledi.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından, açık eksiltme ihalesine geçildi. İhaleye, Astaldi-Türkerler İş Ortaklığı, IC İÇTAŞ-DİA İş Ortaklığı, YDA-INSO-SUMMA İş Ortaklığı katıldı. İhale, yıllık 343 milyon liralık kira bedeliyle başladı.

YDA-INSO-SUMMA İş Ortaklığı 16. turda, IC İÇTAŞ-DİA İş Ortaklığı 24. turda ihaleden çekildi. Astaldi-Türkerler İş Oraklığının, açık eksiltmede yıllık 319 milyon lira ile en iyi teklifi vermesiyle ihale sona erdi.

Yılmaz, ihalenin sonuçlanmasının ardından bundan sonraki süreçte en iyi teklifi veren firmanın finansal modelini ve ticari alanlara ilişkin planlamasını sunacağını ifade etti.

Abdulvahap Yılmaz, yıllık bina kullanımı ve 6 hizmet dışında kalan otelcilik ve diğer hizmetler için de en iyi teklifi veren firmayla en düşük teklif üzerinden pazarlık yapacaklarını belirtti.

-PROJENİN DETAYLARI-

Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanı Abdulvahap Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, kamu, ihaleyi alan firmaya, tesisin yapımı ve çeşitli hizmetler için 25 yıl süresince yıllık kira bedeli ödeyecek. Firma, doktor ve hemşire temini dışındaki tüm işleri ve ihtiyaçları karşılayarak tesisi faaliyet verebilir hale getirecek.

Tesisteki tüm sağlık işletmeciliği faaliyetleri Sağlık Bakanlığına bağlı olarak yürütülecek.

Firmaya, bina kullanım bedeli, bina ve arazi hizmetleri, olağanüstü bakım ve onarım hizmeti, ortak hizmetler yönetim hizmeti, mefruşat hizmeti, yer ve bahçe bakım hizmeti ve diğer tıbbi destek hizmetleri karşılığı olarak yıllık kira ödenecek.

Yapılacak pazarlıkta anlaşma sağlanması durumunda ilaçlama, otopark, temizlik, güvenlik, çamaşır ve çamaşırhane, laboratuvar, görüntüleme, sterilizasyon, dezenfeksiyon, rehabilitasyon ve atık yönetim hizmetleri de ihaleyi alacak firmaya verilecek.

Tesis, çevreci bir yaklaşımla yapılıp, enerji kullanımında tasarruflu teknolojiler tercih edilecek.

Firma, 25 yıllık sürede, tesiste kullanım ömrü dolan klima, asansör ve diğer teçhizatları yenileyecek.

Tesisin 42 ayda tamamlanması planlanıyor. Ancak bu süre üst yöneticilerin talebi doğrultusunda 36 aya indirilecek. Tesisin 30 ayda tamamlaması halinde teşvik olarak firmaya kira ödemesine 1 yıl önce başlanacak.

-ESKİ HASTANELER FİRMAYA SUNULACAK-

Bu projeyle kamu, sağlıkta otelcilik ve teknik hizmetlerden çekilecek ve bu konulardaki sorumluluk yüklenici firmada olacak. Örneğin ameliyathanenin herhangi bir eksiklik nedeniyle çalışamaması durumunda, bu süre içerisinde yaşanacak mali kayıp kiradan düşülecek.

Firmaya, Ankara'da halen faaliyet gösteren bazı hastanelerin ticari kullanım hakları da 25 yıllık süre için sunulacak. Bu konuda anlaşılması halinde, ticari kullanım hakkı için belirlenecek tutar kiradan düşülecek. Firma, anlaşılacak hastaneleri yıkıp yerlerine otel gibi ticari işletmeler kurabilecek. Bu tür işletmeler kurulması halinde kamuya bir miktar ödeme yapılacak.

Tesisi 25 yıl sonunda devralacak Sağlık Bakanlığı, bu sürenin sonuna gelindiğinde ihaleyi yenileyebilecek.

Hastalar ve sağlık personeli kampüsteki hastanelere, yürüyen bantlar, golf araçları, gingerlarla ulaşabilecek.

Hastaneler zemin iyileştirilmesi yapılarak depreme yanıklı olarak inşa edilecek.

Etlik'teki kampüsün bir benzeri 3 bin 660 yatak kapasiteli olarak Bilkent'te kurulacak. İstanbul İkitelli'de de 2 bin 270 yatak kapasiteli bir başka kampüs oluşturulacak.

Türkiye genelinde benzer şekilde toplam 36 bin yatak kapasiteli 41 projenin hayata geçirilmesi planlanıyor.

- ANKARA

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title