Haberler

Ankara'nın Simge Kapıları Açıldı: Uzaktan Kumandalı Havai Fişek Ateşlemesinde Karışıklıklar Yaşandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkent'in 5 girişi olan Eskişehir, Esenboğa, Samsun, Konya ve İstanbul yolunda yapımını tamamladığı simge kapılar törenle açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkent'in 5 girişi olan Eskişehir, Esenboğa, Samsun, Konya ve İstanbul yolunda yapımını tamamladığı simge kapılar törenle açıldı. Kapıların açılışında uzaktan kumandalı havai fişek ateşlemesi ve düğmeye basma anında karışıklıklar yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nnden yapılan açıklamaya göre, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden motifler taşıyan ve giriş yapılan yolun özelliklerine göre mimarisi tasarlanan kapıların toplu ve uzaktan kumandalı havai fişek gösterisiyle yapılan açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bugün belki de Ankara'mızın bence en önemli günlerinden birisi. Başkentimizin hafızalara kazınmış sembollerine bugün yeni beş adedini birden, bir arada hediye ediyoruz ve beş muhteşem kapıyı bugün birlikte açıyoruz" dedi.

-"KAPILARIN İSKELETLERİ, DEPREME DAYANIKLI BİNA ÇELİĞİNDEN ÜRETİLDİ"-

Törende kapıların özelliklerini anlatan Gökçek şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah kapılarımız ayrı ayrı özellikleri ve mimarileri ile Ankara'nın bundan böyle sembolleri arasına girecek. Kapılarımızın hepsi Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esintiler taşıyor, yani tarihimizi yansıtıyor. Bezemelerdeki ve süslemelerdeki işlemeler Anadolu'da yaşamış medeniyetlerin, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın günümüze ulaşmış kültür miraslarıdır. Bu miras modern imalat tekniği olan çeliğin üzerine yeniden işlenerek Selçuklu ve Osmanlı izleri ağırlıklı olacak şekilde uygulanmıştır. Her bir kapımız ismini taşıdıkları şehirlerin tarihi izlerini taşıyor. Kapıların genişlikleri 56 ile 68 metre, yükseklikleri ise 25 ile 30 metre arasında değişiyor. Kapılarımızın araç geçiş yüksekliği ise 12 metredir. İskeletleri, depreme dayanıklı bina çeliğinden üretildi."

-"KAPILARIMIZ ANKARA'NIN SEMBOLLERİ ARASINDAKİ YERİNİ ALMIŞ OLACAK"-

Gökçek, kapıların dış kaplamalarının doğal taş, kurşun, alüminyum, cam, çini süslemelerinden oluştuğunu, doğal taş olarak İstanbul giriş kapısında traverten, diğer dört kapıda ise Nevşehir firuze taşı kullanıldığını, kapıların özel aydınlatma sistemi ile aydınlatıldığını vurgulayarak, "Kapılarımız ayrı ayrı özellikleri ve mimarisi ile Ankara'nın sembolleri arasında bundan sonraki yerini almış olacak. Ankara gün geçtikçe güzelleşiyor, daha da güzelleşiyor, hayırlı, uğurlu olsun diyorum" dedi.

Gökçek'in konuşmasının ardından Ankara'nın beş girişinde yer alan kapıların Konya Yolu'ndaki tören alanındaki kumanda masasından açılışı yapıldı. Açılışı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Barış Aydın, Başkan Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ve Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları birlikte yaptılar. Sırayla açılışı yapılan kapıların her birinde havai fişek gösterileri yapıldı.

Bu arada Melih Gökçek'in havai fişek ateşlemelerini önünde bulunan düğmelerle yapmaya çalıştığı sırada, ateşleme için düğmeye basma ve havai işek gösterilerinin başlaması arasında bir senkronizasyon sorunu yaşanması dikkati çekti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Nevin Gökçek Melih Gökçek Selçuklu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title