Haberler

Ankara'dan Yerel Basını Rahatlatan Mesaj

AK Parti Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Demir'in Açıklamasına Dayanarak, Resmi İlanların Yerel Gazetelerde Yayınlanmaya Devam Edeceğini Söyledi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Demir'in açıklamasına dayanarak, resmi ilanların yerel gazetelerde yayınlanmaya devam edeceğini söyledi.

Konuyla ilgili günlerdir görüşmeler yaptığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, "İhale ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanmayacağı yönündeki tereddütlerin giderilmesi için yaptığımız başvurulara yönelik hem bizim hem de tüm milletvekillerinin kendilerine yönelen bu yöndeki şikayetlere açıklık getirmek üzere; Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Demir aşağıdaki bilgi notunu teşkilatımıza göndermiştir. Bilgi notundan da anlaşılacağı gibi 13.Maddedeki yerel basına ihale ilanı verilmesi ile ilgili maddeler korunmuştur. 13.Maddeye, ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere Madde 5'teki hususlar eklenmiştir. Eklenen bu hususlar hiçbir surette yerel gazetelerin ilan hakkını kısıtlamamaktadır. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanı Mustafa Demir'in imzası ile gelen aşağıdaki bilgi notunun yerel basının aydınlanması ve tereddütlerinin giderilmesi için yeterli olacağını düşünüyorum. Bir şehrin gözü kulağı olan yerel basınımızın susturulması hiçbir zaman aklımızdan geçmemektedir. Hatta ayakta durabilmesi kendine yetebilmesi ve büyümesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

DEMİR'İN AÇIKLAMASINDA NELER VAR? Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanı Mustafa Demir tarafından AK Parti Manisa teşkilatına gönderilen bilgi notunda şu açıklamalar yer aldı: "Mevcut Kamu İhale Kanununun 13.ncü maddesi yerel basını ilgilendiren ilanları net bir şekilde düzenlemektedir. Komisyonumuzda kabul edilen çerçeve 5. maddede yerel basınla ilgili mevcut durum korunmuş ve yerel basında yapılacak ilanlarla ilgili hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Hatta çerçeve anlaşmalar başlığı altında ek madde: 2 ile ihalelerin ilan edilmesine ilişkin tasarı hükümleri sanıldığının aksine; mevcut kanun metnine göre, ilanların, yerel gazetelerde yayımlanması imkanını artırmaktadır. Tasarının çerçeve 5.inci maddesinde, Kanunun 13. maddesindeki mevcut madde başlığına 'ön ilan' eklenmiştir. Bu ön ilan yerel gazetelerin ilan hakkını kısıtlamamaktadır. Tasarının çerçeve 26. maddesi ile Kanunun ek 1. maddesinde düzenleme yapılarak, Elektronik Kamu Alımları Platformu üzerinden sürenin kısaltılması amaçlanmıştır. Elektronik Kamu Alımları Platformu'nun kurulması ve işletilmesi ile ihale sürecinde elektronik araçların kullanımına ilişkin esas ve usuller kurum tarafından belirlenmesi öngörülmektedir. Kamu ihale ilanları mevcut durumda olduğu gibi asgari süreler ve esaslar dikkate alınarak Kamu İhale Bülteni'nde, ihalenin yapılacağı yerde çıkan yerel gazetelerin en az ikisinde, işin yapılacağı yerde çıkan gazetelerin birinde ve Kamu İhale Bülteninde yayımlanmaya devam edecektir. Yeni düzenleme, yaklaşık maliyeti eşik değerlerin üzerindeki ihaleler için bir değişiklik getirmemekte, limitlerin altında kalan ihalelerde ise iki yerel gazetede ilan edilmesi zorunluluğu getirmektedir. Yukarıda belirtilmiş olduğumuz açıklamalar, milletvekillerimizin bölgelerindeki yayın organlarının ilanlarla ilgili tereddütlerini açıklığa kavuşturabilmelerine yeterli olmadığı takdirde ve talep edildiğinde bilgi ve belge konusunda Komisyonumuzca kendilerine yardımcı olunacaktır." (MY-ÖA) 19.06.2008 18:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title