Haberler

Ankara: Chp'den Başbakan Ve Bakanlar Hakkında "danıştay Soruşturması" İle İlgili Suç Duyurusu

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, hükümetin Danıştay soruşturmasına müdahale ittiğini iddia ederek, Başbakan ve Bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, hükümetin Danıştay soruşturmasına müdahale ittiğini iddia ederek, Başbakan ve Bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, parlamentoda bugün düzenlediği basın toplantısında, Başbakan ve bazı Bakanların Danıştay soruşturmasına müdahale ettiklerini ileri sürdü. Hükümetin, Danıştay'a saldırının yapılmasının ardından yaptığı açıklamalarda "suçluların telaşı" içinde olduğunu ifade eden Anadol, hükümet temsilcilerinin ısrarla olayı mecrasından dışarıya çıkarma gayreti içinde olduğunu, ancak saldırganın "olayı türban kararı" yüzünden yaptığını açıkladığını belirterek, "Bu bataklıkta açan zehirli bir çiçek, bu bataklığı bu hale kim getirdi?" diye sordu.

Mahkeme kararlarını eleştirmenin mümkün olduğunu kaydeden Anadol, "Ortam AK Parti'nin iş başına geldiği günden bu güne hazırlandı" ifadesine yer verdi. Eylemciye bile eylemini unutturma, toplumu maniple etme gayretiyle hükümetin hareket ettiğini iddia eden Anadol, bunun olayın ilk bölümü olduğunu, ikinci bölümünün ise dezenformasyon olduğunu belirtti. Hükümet tarafından, Danıştay'a yapılan saldırıyla ilgili toplumu yanıltma girişimleri olduğuna işaret eden Anadol, "Yürütme resmen yargının yerine geçti" diye konuştu.

Olayın Susurluk'a kadar genişletilmesinin maksatlı olduğuna dikkat çeken Anadol, bazı emekli askerlerin olayın içine katılmaya çalışıldığına da dikkat çekti. Hükümetin zeytinyağı gibi üste çıkma gayretleri olduğunu öne süren Anadol, bugün ise olayla ilgili üçüncü döneme geçildiğini kaydetti. "Hükümet elini çekmiyor" ifadelerine yer veren CHP'li Anadol, Anayasa'nın yargı bağımsızlığıyla ilgili 138. maddesini de hatırlatarak, "Sen Başbakan mısın savcı mısın? Elini bu dosyadan çeksin bu hükümet, suç işliyor. Haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz. Dokunulmazlıklarının kaldırılması için başvurulmalıdır" dedi.

Başbakanın pervasızca hakimlere savcılara müdahale ettiğinin de altını çizen Anadol, Susurluk olayının Erbakan'ın Başbakanlık döneminde 1993 yılının 3 Kasım tarihinde gerçekleştiğini, Erbakan'ın bu olaya "fasa-fiso" dediğini, dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın da "Bu bizi ırgalamaz" dediğini hatırlattı. Anadol, o dönemde bugün Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanı, Başbakan Erdoğan'ın da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlattı. Susurluğu hatırlamak için illa hakim kanı mı dökülmesi gerektiğini soran Anadol, "Yargı açıkça Başbakan ve Bakanlar hakkında işlem yapmalıdır. IMF'in bu kadar kulluğunu yapan hükümet görülmedi. IMF hapşırsa hükümet zatürree oluyor" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Anadol, "suç duyurusunda bulunup bulunmayacakları" konusundaki soruya, bu basın toplantısının bir suç duyurusu niteliğinde olduğunu belirterek yanıt verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title