Haberler

Ankara: Chp'den Başbakan Erdoğan'ın Fiskobirlik Açıklamalarına Tepki

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fiskobirlik ve fındık fiyatlarıyla ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "Başbakan Erdoğan'ın çözüm yerine sorun üreten tavrı, fındık üreticisiyle polisi karşı karşıya getirmiştir" dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fiskobirlik ve fındık fiyatlarıyla ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "Başbakan Erdoğan'ın çözüm yerine sorun üreten tavrı, fındık üreticisiyle polisi karşı karşıya getirmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Karadeniz'e yaptığı her ziyaret ve açıklamanın fındık üreticisinin felaketine neden olduğunu savunan Tamaylıgil, CHP'nin bu konuyla ilgili uyarı ve önerilerinin dikkate alınmamasının sorunları ağırlaştırdığını söyledi. CHP'nin 26 Şubat-2 Mart 2006 ve 11-15 Temmuz 2006 tarihleri arasında Karadeniz Bölgesi'ne gönderdiği 2 heyete başkanlık eden Genel Sekreter Yardımcısı Tamaylıgil, fındık üreticisinin 2004 yılından kalan 252 trilyon liralık alacağının hala ödenmediğini belirterek, bu ödemenin acilen yapılmasını istedi. PM Üyesi ve Trabzon Milletvekili Şevket Arz, Ordu Milletvekilleri Sami Tandoğan ile Kazım Türkmen, Samsun Milletvekili İlyas Sezai Önder, Trabzon Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, Giresun Milletvekili Mehmet Işık, Muğla Milletvekili Gürol Ergin ve Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ile birlikte fındık bölgesinin sorunlarını inceleyen ve değerlendiren Bihlun Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Sel felaketinden sonra Karadeniz Bölgemiz hükümetin fındık fiyatı felaketiyle karşılaşmıştır. Artık net olarak ortaya çıkmıştır ki Karadeniz Bölgesi insanı üzerindeki asıl felaket AK Parti Hükümeti ve onun Başbakanıdır. Başbakan Erdoğan'ın Karadeniz'e yaptığı her ziyaret ve açıklama fındık üreticisinin felaketine neden olmaktadır. Hükümet olarak yaptıklarını savunamayan Başbakan, yalan yanlış bilgiler ve tehlikeli oyunlarla üreticiye saldırmaktadır. Son olarak Başbakan'ın çözüm yerine sorun üreten tavrı, fındık üreticisiyle polisi karşı karşıya getirmiştir."

AK Parti'nin fındık üreticilerinin örgütü olan Fiskobirlik yönetimini ele geçiremediği için Başbakan Erdoğan'ın bu kuruluşu "hedef tahtasına oturttuğunu" savunan Tamaylıgil, Başbakan Erdoğan'ın fındık üreticisini stokçu olarak gördüğünü ve "Avrupalı çikolatacılarla, birkaç fındık tüccarının Başbakan'ı" gibi davrandığını belirtti. 8 milyon fındık üreticisiyle Karadenizli'nin yaşamını doğrudan etkileyen, geçim kaynağı olan fındığın hem hak ettiği değerden alınmadığını hem de hak edilmiş fındık parasının ödenmediğini ifade eden Tamaylıgil, 650 bin tonu aşacağı tahmin edilen 2006 üretimi nedeniyle oluşacak arz fazlasının da piyasan çekilebilmesi için de hükümetin doğrudan görev üstlenmesi gerektiğini kaydetti. Tamaylıgil, "Hükümet mağdur yaratmak yerine mağdurun derdine çare olacak önlemleri almakla sorumludur, görevlidir. Sorumluluklarını yerine getiremeyen iktidarların başına gelenler AK Parti iktidarına da ders olmalıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title