Haberler

Ankara: Bakan Çelik'ten Öğretmenlere Müjde

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Öğretmenlik Kariyer Basamak Sınavı Sonuçlarını Açıkladı. Bakan Çelik, Kariyer Basamak Sınavını Kazanan Uzman Öğretmenlerin Maaşlarında 80 YTL, Başöğretmenlerin de Maaşlarında da 160 YTL Artış Olacağını Bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Öğretmenlik Kariyer Basamak Sınavı sonuçlarını açıkladı. Bakan Çelik, kariyer basamak sınavını kazanan uzman öğretmenlerin maaşlarında 80 YTL, başöğretmenlerin de maaşlarında da 160 YTL artış olacağını bildirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Şura Salonu'nda bir tören düzenlendi. Bakan Çelik, öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, onlara karanfil verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin 'Öğretmenler Marşı'nı söylemesine salonda bulunan öğretmenler de eşlik etti. Ankara Pınarbaşı İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Zeynep Gültekin'in 'Öğretmen Olmak İstiyorum' şiiri ise, salonda bulunanlardan büyük ilgi gördü. Öğretmenler Zeynep Gültekin'in şiirini ayakta alkışlarken, Milli Eğitim Bakanı Çelik de Zeynep'i yanaklarından öperek tebrik etti. Törende bir konuşma yapan Bakan Çelik, öğretmenlik mesleğinin sermayesinin bilgi birikimi olduğunu söyledi. Çelik, "Sizler, dünyanın en güzel mesleklerinden birisine sahipsiniz. Sizlerden isteğim, bu heyecanı hiç kaybetmemenizdir" dedi.

Salonda bulunan öğretmenlerden sözlerini yanlış anlamamalarını isteyen Çelik, imkansızlıklar içinde eğitim veren köy öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü daha çok hak ettiklerini dile getirdi. Bakanlığın çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Çelik, hiçbir atamanın iltimas yolu ile yapılmadığının altını çizdi. Öğretmenlere 80 milyon oranında zam yapıldığını hatırlatan Çelik, ek ders ücretlerine de yüzde 43 oranında zam yapıldığını kaydetti. Öğretmen konutlarına da değinen Çelik, 2 bin 877 konutun Sincan'da tamamlandığını, Hasanoğlan ve İstanbul Beylikdüzü'nde altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Çelik, daha sonra Öğretmenlik Kariyer Basamak Sınavı sonuçlarını açıkladı. Bakan Çelik, sınavı kazanan uzman öğretmenlerin maaşlarında 80 YTL, başöğretmelerin maaşlarında da 160 YTL'lik bir artış olacağının müjdesini verdi. Sınava toplam 152 bin 652 başvurunun olduğunu, bunların 143 bin 866'sının geçerli olduğunu ve 106 bin 502 kişinin de 60 ve üzeri puan aldığını belirten Çelik, sınav başarı oranının yüzde 74 olduğunu kaydetti. Çelik, uzman öğretmenlik için 125 bin 121, başöğretmenlik için ise 62 bin 562 kontenjan ayrıldığını ifade etti. Çelik, kariyer basamak sınavını kazanan bütün öğretmenlere başarılar diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title